Του μιλούν για εμένα και κοκκινίζει: Μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από φίλοι;

Έχω ένα κολλητό πολλά χρόνια από το σχολείο, τώρα είμαστε 22 χρόνων. Γενικά υπήρχε μια έλξη, την ένιωθα, μεταξύ μας αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία και πάντα απέκλεια το γεγονός να νιώθει κάτι για εμένα.

Συχνά ξαπλώναμε μαζί και πάντα προσπαθούσε να γίνει κάτι μεταξύ μας αλλά ποτέ δεν τον άφηνα. Την τελευταία φορά με φίλησε και γενικά ήταν πολύ εκδηλωτικός. Πάλι εγώ προσπάθησα να τον σταματήσω με δικαιολογίες.

Με φίλησε όμως και μου είπε πως με αγαπά αλλά εγώ γελούσα γιατί ένιωσα αμήχανα. Ήμουν απροετοίμαστη. Έγινε κάτι αλλά όχι ολοκληρωμένο. Από εκείνη τη μέρα νιώθω ότι είναι διαφορετικός.

Του μιλούν για εμένα και κοκκινίζει

Τον έπιασα να του μιλήσω αλλά δεν ήξερε να μου απαντήσει στα ερωτήματα μο.υ Έλεγε πως «δε ξέρει τι του γίνεται γενικά». Εγώ θύμωσα αλλά προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες γιατί είναι κοινές οι παρέες μας.

Και ενώ μου είπε να μη πω τίποτα σε κανένα, αυτός το είπε και το έμαθαν και 2 άλλοι φίλοι μας… Γενικά όταν του μιλούν για εμένα, κοκκινίζει και αλλάζει 10 χρώματα.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Εγώ νιώθω κάτι αλλά μπορώ και το διαχειρίζομαι. Όμως δε μπορώ να καταλάβω αυτός τι θέλει και τι νιώθει.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι σημαντικό να μοιραστείτε σε έναν ήρεμο και ισορροπημένο διάλογο τις σκέψεις σας αλλά και τα συναισθήματά σας με αυτό τον άνθρωπο, καθώς κι εσείς φαίνεστε μπερδεμένη από την όλη κατάσταση.

Να του δώσετε να καταλάβει μέσω της λεκτικής έκφρασης των συναισθημάτων σας τι είναι αυτό που νιώθετε για εκείνον αλλά και σε ποιο επίπεδο θέλετε να κινηθεί η σχέση σας από εδώ και πέρα.

Ακόμα θα ήταν ωφέλιμο να ακούσετε με προσοχή και τη δική του οπτική ώστε να φτάσετε από κοινού σε κάποια συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν και τους δύο.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363

Ζήλια στη φιλία: «Φοβάμαι ότι θα με αφήσει και θα κάνει παρέα με άλλους»

Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια. Ποιον να διαλέξω;

6 πράγματα που μπορούν να σου μάθουν μόνο οι φίλοι σου!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: