Τόσκας: Καμία συνωμοσιολογία, κανένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανασκέυασε την άποψη που ακούστηκε από κύκλους του υπουργείου σχετικά με οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

«Καμία συνωμοσιολογία δεν υπάρχει και είναι μακριά από εμάς τα όποια συνομωσιολογικά σενάρια. Όμως υπάρχουν πάρα πολλές προσπάθειες από εμπρηστές, έχουν συλληφθεί κάποιοι, έχουν προσαχθεί στην δικαιοσύνη που είναι ύποπτοι για προσπάθειες εμπρησμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

«Έχουμε τις περιπτώσεις της Ζακύνθου όπου αν μπορεί κάποιος να πει ότι 24 φωτιές την ίδια μέρα είναι τυχαίες, αν μπορεί κάποιος να πει ακόμα και στην Αττική ότι στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είχαμε 21 προσπάθειες εμπρησμού, δεν λέω συντονισμένες, δεν λέω κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο, αλλά προσπάθειες εμπρησμού για διάφορούς λόγους ίσως», υπογράμμισε ακόμα.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή οι υπηρεσίες οι ανακριτικές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας «να επικεντρωθούν στην εξιχνίαση αυτών των περιπτώσεων οι οποίες μπορεί να είναι από τον απλό οικοδοπεδοφάγο ή τον απλό πυρομανή ή μέχρι δεν ξέρω τι άλλο έχουν σκεφτεί στο μυαλό τους για να εκμεταλλευτούν τα δάση και οτιδήποτε άλλο».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: