Τώρα αναζητεί υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν αναζητεί πλέον το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα νέου Προέδρου της Δημοκρατίας μονάχα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας ο κ. Αλέξης Τσίπρας μπορεί να θεωρεί ότι η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση θα ήταν η ανανέωση της θητείας του νυν ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, ωστόσο δεν πρόκειται να επιμείνει μέχρι τέλους. Κι αυτό γιατί ο κ. Παυλόπουλος, εκτιμά πως δεν θα τιμούσε το θεσμό εάν παρέμενε υποψήφιος της μειοψηφίας από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει στο Κοινοβούλιο 86 βουλευτές έναντι 158 της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές από την Κουμουνδούρου εκμυστηρεύονται ότι έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών επί τούτου, οπότε τότε ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναζητήσει νέο πρόσωπο βάσει των νέων δεδομένων που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό.

Το πιθανότερο είναι να περιμένει πρώτα το Μέγαρο Μαξίμου να ανακοινώσει τη δική του πρόταση και ακολούθως θα γνωστοποιήσει και τη δική του.

Το όνομα που αναζητείται θα πρέπει να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς ή ακόμη καλύτερα να ρέπει περισσότερο προς την Κεντροαριστερά ώστε να δελεάσει ενδεχομένως και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι αποκλείονται ονόματα όπως αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου ή της Μαρίας Δαμανάκη – το καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν καταθέσει μια σειρά από ονόματα και τα προσεχή εικοσιτετράωρα, και αφού πρώτα ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά, θα πραγματοποιηθούν οι ανάλογες διερευνητικές επαφές.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: