Τόνια Μητρούδη: H σχεδιάστρια των Nidodileda μας καλωσορίζει στον μαγικό, vintage κόσμο της

Λίγες μέρες αφού κυκλοφόρησε η νέα συλλογή του brand Nidodileda για τη σεζόν F/W 2018-2019, βρεθήκαμε στο ονειρικό ατελιέ της σχεδιάστριάς του, Τόνιας Μητρούδη, στην Κηφισιά και μέσα σε μπροκάρ υφάσματα, ρετρό έπιπλα και μπισκότα βουτύρου μιλήσαμε για τα «Νido-Girls», για το όραμα πίσω από την τελευταία collection της με το όνομα «Κοuros Dios» και για τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφες. Παλιά, νέα και νέα που θυμίζουν παλιά… σαν κάποια Νidodileda statement pieces.

Mίλησε μας λίγο για την «αρχή των πραγμάτων». Πώς ξεκίνησε σαν ιδέα και πώς έφτασε στην υλοποίηση το brand Nidodileda;
Η ιδέα ξεκίνησε από την βούληση μου να μοιραστώ τις εικόνες που έχω στο μυαλό μου. Ξεκίνησε σε μία μικρή σοφίτα με 20 πρώτους κωδικούς με μία φίλη μου που ανέλαβε την χονδρική και στην ουσία κάναμε τα πάντα μόνες μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα τη ροή του χρόνου. Φτάσαμε πλέον στα 5 χρόνια ομαλής ροής και ανοδικής πορείας.
Τόνια Μητρούδη: H σχεδιάστρια των Nidodileda μας καλωσορίζει στον μαγικό, vintage κόσμο της
Η Νάντια και η Τόνια Μητρούδη
Το να φοράει κάποια κομμάτια σου την κάνει να νιώθει μέλος μία «κρυφής αδελφότητας» με κοινούς κώδικες επικοινωνίας και κοινές αισθητικές αναφορές. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; Ήταν πρωταρχικός σου στόχος ή προέκυψε στην πορεία;
Είναι εκ των πραγμάτων αρκετά θεατρικά τα κομμάτια μας και ψιθυρίζουν τον απόηχο της μποέμικης ‘’αυλής’’ μας. Δεν ήξερα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, επιλέγοντας όμως συγκεκριμένες εικόνες και ξεκάθαρη ταυτότητα στις συλλογές μας βοηθά στο να παραμείνει κάποιος στην παρέα μας.
Tι διαφορές έχεις να επισημάνεις στις συλλογές σου από την πρώτη το 2013, μέχρι και σήμερα; Πιστεύεις πώς έχει αλλάξει η σχεδιαστική σου οπτική;
Η σχεδιαστική μου οπτική αλλάζει σε κάθε συλλογή, παρατηρώ τις πρώτες και βλέπω το παιδί σε μένα που καθώς περνάει ο καιρός μεγαλώνει μαζί μου και γίνεται γυναίκα. Αυτό που δεν αλλάζει και χαίρομαι όταν το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος είναι η ταυτότητα του brand, η οποία εξελίσσεται πάνω στην αρχική του ιδέα και φιλοσοφία.
Τόνια Μητρούδη: H σχεδιάστρια των Nidodileda μας καλωσορίζει στον μαγικό, vintage κόσμο της
Η Τόνια Μητρούδη
Φέτος βλέπουμε μία συλλογή με έντονα dramatic και ρετρό στοιχεία. Tι σε οδήγησε να κινηθείς δημιουργικά κατά αυτόν τον τρόπο;
Η έμπνευση μου για τον χειμώνα που διανύουμε! Ρετρό είμαι πάντα, σε όλες τις συλλογές μου. Έτσι σκέφτομαι και ζω! Πιο «δραματική» ίσως με βλέπετε φέτος γιατί χρησιμοποίησα υλικά και υφές που δεν επέλεγα παλαιότερα, όπως επίσης προστέθηκαν στην παλέτα Nidodileda χρώματα που δεν χρησιμοποιούσα όπως το σκούρο μπλε και το κόκκινο. Είναι η αίσθηση της νύχτας που αποκομίζεις από την συλλογή KOUROS DIOS και αυτή θέλω να μένει σε όσους βλέπουν τα ρούχα μας….
Γενικά από τι αντλείς έμπνευση; Aπό ποιες ταινίες/ταξίδια/τραγούδια και άλλα;
Απ’ όλα τα παραπάνω σίγουρα! Από το τελευταίο μου ταξίδι στο Μαρόκο, από τον Asaf Αvidan, από τον παλιό κινηματογράφο αλλά και από την απλή γυναίκα που περπατάει στο δρόμο. Με εντυπωσιάζει και της προσθέτω «στο μυαλό μου» styling και ρούχα που φτιάχνω τη στιγμή που την κοιτάζω.
Λατρέψαμε τα κεντημένα, statement πανωφόρια! Πιστεύεις ότι ένα τόσο χαρακτηριστικό σχέδιο παλτό θα έχει για πάντα θέση μέσα στην γκαρνταρόμπα μας;
Για πάντα! Είναι ένα ρούχο για σένα αρχικά και εκ των υστέρων για την κόρη σου που θα το φοράει πια ως vintage.
Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα κομμάτια από αυτήν την collection και πώς θα τα συνδύαζες;
Είναι ένα vintage light coat, βελούδινο και κεντημένο. Αυτό δεν θέλω να βγάλω από πάνω μου! Το φοράω «σκέτο» με πιασμένη sleek αλογοουρά και ένα ζευγάρι ανάγλυφα σκουλαρίκια.
Τόνια Μητρούδη: H σχεδιάστρια των Nidodileda μας καλωσορίζει στον μαγικό, vintage κόσμο της
Η Νάντια Μητρούδη
Oι ζώνες –personal favorite- παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε κάθε σου συλλογή, ολοκληρώνοντας πολλά looks. Να περιμένουμε στο μέλλον και κάτι άλλο σε αξεσουάρ από εσένα; Όπως τσάντες ή παπούτσια;
Να περιμένετε πολλά καθώς οι ιδέες είναι αστείρευτες και τα όνειρα μας μακροσκελή και «γεμάτα» νέες εικόνες.
Άλλοι σχεδιαστές/brands που θαυμάζεις και γιατί;
Η μεγάλη αγάπη μου ήταν o Alexander ΜcQueen όπου στον Οίκο του συνεχίζει να με συναρπάζει η δουλειά της Sarah Burton. Θαυμάζω οτιδήποτε προκαλεί ευχάριστα τη ματιά μου και όταν αναγνωρίζω την δουλειά κάποιου χωρίς να δω κάπου δίπλα γραμμένο το όνομά του. Θεωρώ πως εκεί κρύβεται και η επιτυχία στους καλλιτέχνες κάθε είδους.

Ποιες διάσημες έχουν φορέσει δημιουργίες σου;
Διάσημες αρκετές και πολύ ομορφές μέσα.. και έξω! Εκτιμώντας ιδιαίτερα την Κατια Δανδουλάκη που ήταν και μεγάλη μου χαρά να την δω με τα κομμάτια μας. Αλλά «ξεχωριστές» είναι όλες οι γυναίκες καθώς όλες διατηρούμε την μοναδικότητά μας και με χαροποιεί το ίδιο για όλες όταν επιλέγουν να ντυθούν με «Nido».
Tα ρούχα Nidodileda είναι τόσο χαρακτηριστικά που όλες τα αναγνωρίζουμε όταν τα βλέπουμε πάνω σε κάποια άλλη στον δρόμο. Εσύ πώς νιώθεις όταν βλέπεις έξω κοπέλες με δημιουργίες σου;
Με χαμόγελο και ευγένεια απέναντι στην εικόνα που βλέπω. Πολλές φορές μου απαντούν με τον τρόπο που φοράνε ένα ρούχο μου, στην αρχική ιδέα που είχα όταν το σχεδίαζα. Κάνουμε έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ μας. Βλέποντας τα, συνειδητοποιώ ότι αυτό σκεφτόμουν όταν κατασκεύαζα το κάθε κομμάτι.

«Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος…» Αυτό είναι το moto σου, αλλά τι άλλο σε κάνουν να νιώθεις τα ρούχα Nidodileda, εκτός από ελεύθερη;
Μοναδική, καθώς σε αγκαλιάζουν με ευγένεια και σου κάνουν πρόταση για το στυλ, τη διάθεση, τη ζωή…Το πιο συγκινητικό σχόλιο όμως που μου κάνουν και το κρατώ σαν φυλαχτο είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν «όμορφες» όταν φοράνε τα ρούχα μου.
Το αγαπημένο σου fashion quote είναι….
«Δεν υπάρχει χώρος για την διαφορετικότητα, η διαφορετικότητα δημιουργεί τον χώρο» Τ.Μ.
Info: www.nidodileda.com

Photoshoot Credits
Photographer: Mara Desypris
Model: Anastasia Peraki
Tonia Mitroudi
Nadia Mitroudi

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: