Τόνι Μπλερ: Ο λαός σεβόταν και αγαπούσε την βασίλισσα Ελισάβετ

Για την σχέση που είχε με τη βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, για τη ζωή και τις σημαντικές στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πίσω από τις κάμερες, αλλά και για τον φιλέλληνα βασιλιά Κάρολο και την επόμενη μέρα της Μοναρχίας στη Μεγάλη Βρετανία μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

«Μεγάλωσα με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν η μοναδική μονάρχης που γνώρισα στη μέχρι τώρα ζωή μου. Θυμάμαι παιδάκι να κουνάω τη σημαία και να ζητωκραυγάζω στο δρόμο που περνούσε η Ελισάβετ Β΄», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπλερ μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ακόμη συμπλήρωσε ότι η βασίλισσα  σήμαινε πολλά όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλο τον βρετανικό λαό.

«Η Ελισάβετ ένωνε τον βρετανικό λαό, ο οποίος δεν τη σεβόταν μόνο, αλλά και την αγαπούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε ηγέτης των Εργατικών. Ήταν μια προσωπικότητα με βαθιά γνώση της Ιστορίας κάτι που αντιλαμβανόμουνα πλήρως στις συναντήσεις που είχαμε κάθε εβδομάδα είπε ο κ. Μπλερ και τόνισε «πως είχε και μια πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ». «Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, παρότι βασίλισσα, που ως στόχο είχε να υπηρετεί τον θεσμό, το έθνος, τους πολίτες και τον θεό», συνέχισε. 


Ακολούθως μίλησε για τη μία εβδομάδα τον χρόνο που ήταν φιλοξενούμενος στο κάστρο του Μπαλμόραλ ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν μία από τις δυσκολότερες στιγμές της βασίλισσας.

Ερωτηθείς για τα διδάγματα που άφησε πίσω της, στάθηκε στο ότι «θα πρέπει να κρατάμε τη χώρα ενωμένη παρά τις διαφωνίες μας», έκανε αναφορά στη βαθιά προσήλωση που είχε στο καθήκον της, αλλά και στις αντοχές που επιδείκνυε.

«Γνωρίζω ότι ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έχει μεγάλο σεβασμό για τις παραδόσεις της Ελλάδας και τα όσα χρωστά ολόκληρος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός στην Ελλάδα», είπε ο Τόνι Μπλερ για τον νέο μονάρχη και συμπλήρωσε πως «πιστεύω ότι ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα κινηθεί με τους σύγχρονους καιρούς και θα παραμείνει υπεράνω της πολιτικής σκηνής».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: