«Τον πλήγωσα και χωρίσαμε… Πώς να τον ξαναφέρω κοντά μου;»

Χώρισα με τον σύντροφό μου διότι τώρα τελευταία δεν είχα όρεξη για τίποτα με αποτέλεσμα να τον παραμελώ ενώ έκανα και πράγματα που λογικά δεν θα ήθελε.

Αν και έχουμε βρεθεί στο μεσοδιάστημα, φαίνεται σαν να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Αφού σκέφτομαι αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που με αγάπησε και τον αγάπησα. Ξέρω ότι τον πλήγωσα αλλά δεν τελειώνει μια σχέση μόνο από έναν μεγάλο τσακωμό.

Πρόσφατα επίσης έμαθα ότι ήμουν έγκυος αλλά το έχασα. Όταν του το ανέφερα, περίμενα να ακούσω λίγο έκπληκτη τη φωνή του αλλά ήταν ο ίδιος, ψυχρός και αδιάφορος τόνος. Θέλω να κάτσω να του μιλήσω, να τον φέρω πιο κοντά μου και να είμαστε ξανά μαζί γιατί ξέρω πως με αγαπάει. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου

Με βάση τα όσα αναφέρετε, φαίνεται ότι εκείνος με τον δικό του τρόπο εκφράζει τη δική του θέση. Οπότε η απόφαση είναι δική σας εάν θέλετε να προσπαθήσετε και άλλο για αυτή τη σχέση ή όχι. Από την πλευρά σας λοιπόν μπορείτε να εκφράσετε τα δικά σας συναισθήματα και την επιθυμία για τη μεταξύ σας σχέση.

Όμως, για να υπάρχει δεσμός θα πρέπει να το επιθυμούν και οι δύο. Επομένως θα βοηθούσε μια ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση μεταξύ σας. Επιπλέον σημαντικό κομμάτι αποτελεί το γεγονός της εγκυμοσύνης και της αποβολής όπου διάφορα συναισθήματα θα έχουν αναδυθεί μέσα σας.

Κάντε κάτι για εσάς

Δεν είναι ωφέλιμο να περιμένετε να «ρίξει» τις άμυνές του την ώρα που και εσείς η ίδια είστε στενοχωρημένη. Μπορεί να θέλετε να είναι δίπλα σας μα είναι φανερό πως δεν μπορεί και δεν θέλει. Είναι λογικό και αναμενόμενο η ψυχολογία σας να είναι πεσμένη αλλά καλό είναι να κάνετε κάτι για εσάς.

Πέρα λοιπόν, από τις αλλαγές στη σχέση καλείστε να διαχειριστείτε και τις αλλαγές στο σώμα σας όπου όλα μαζί επηρεάζουν την ψυχολογία σας και σε αυτή θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας. Ακούστε τον εαυτό σας και φροντίστε τον. Εάν ακόμη νιώσετε την ανάγκη, θα σας βοηθούσε σημαντικά η επαφή με ειδικό ψυχικής υγείας.

Σοφία Κουφοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια
6947834889

Χωρισμός, δεύτερος γάμος και νέα οικογένεια: Τι είναι χρήσιμο να ξέρετε

Χωρισμός από την πρώτη σοβαρή σχέση: Πώς τον ξεπερνάς;

Χωρίσαμε γιατί ζηλεύει – Μήπως του βάζει λόγια ο κολλητός του;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: