Τοκογλύφος απειλούσε τη ζωή δανειολήπτη στο Ηράκλειο

Εκμεταλλεύτηκε την δυσχερή οικονομική κατάσταση ενός 48χρονου Έλληνα και του δάνεισε 10.000 ευρώ με πολύ υψηλό επιτόκιο ένας 39χρονος τοκογλύφος από την Αλβανία, όμως στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά την αποπληρωμή και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε ημέρα που καθυστερούσε, απειλώντας ακόμη και τη ζωή του.

Με την απειλή να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του, ο απελπισμένος δανειολήπτης αποφάσισε να καταγγείλει τον 39χρονο στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου κατέθεσε ότι του είχε καταβάλει μέσα σε οκτώ μήνες 9.500 ευρώ ως μέρος του πολύ υψηλού επιτοκίου που του είχε επιβάλλει, αλλά εκείνος απαιτούσε όλο και περισσότερα χρήματα. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 800 ευρώ και το θύμα έκλεισε ραντεβού με τον αλλοδαπό για να του τα παραδώσει, το πρωί της Πέμπτης. Ο 39χρονος εντοπίστηκε την στιγμή που παραλάμβανε τα χρήματα και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. που παρακολουθούσαν διακριτικά.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου κατασχέθηκαν 2.515 ευρώ προερχόμενα από τοκογλυφικές δραστηριότητες, δυο κινητά και μικροποσότητα κοκαΐνης. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε για εκβίαση, τοκογλυφία και κατοχή ναρκωτικών, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν και διωκτικά έγγραφα. Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα που δανείστηκαν από αυτόν και υποχρεώθηκαν να του καταβάλλουν υπέρογκο τόκο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: