Το υπουργείο Οικονομικών για την επίθεση σε εφοριακούς: Καμία ανοχή στη βία


Καταδικάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη νέα «απρόκλητη και άνανδρη», όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί στη Μαγνησία.

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία» επισημαίνεται και ταυτόχρονα προαναγγέλλονται αυστηρότερες ποινές για όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος και εκφράζει τη στήριξή της προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: