Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά εξηγήσεις από τη Σπυράκη

Να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τη δήλωσή της σχετικά με τρεις θανάτους ανθρώπων από αναθυμιάσεις τις προηγούμενες ημέρες σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων καλούν την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι ίδιες πηγές «επειδή δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά, η κυρία Σπυράκη θα πρέπει υποχρεωτικά να μας πει σε ποιους χώρους φιλοξενίας πέθαναν τρεις άνθρωποι από αναθυμιάσεις τις προηγούμενες ημέρες, διαφορετικά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι πλέον στην Πειραιώς παράγουν επισήμως ψευδείς ειδήσεις πρωτογενώς». Αν δεν το πράξει άμεσα, συνεχίζουν, «θα πρέπει η ίδια να προχωρήσει στην αυτοδιάψευσή της, ζητώντας μάλιστα συγνώμη».

Νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις της, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι τις τελευταίες ημέρες τρεις άνθρωποι πέθαναν σε κέντρα υποδοχής από αναθυμιάσεις από μαγκάλια.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι πρόσφυγες ζουν κάτω από κακές συνθήκες και χωρίς να έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Επανέλαβε ακόμη ότι «περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το προσφυγικό μεταναστευτικό που έχει ζητήσει η ΝΔ».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: