To Youtube παίρνει μέτρα για τους παιδόφιλους

“Πιο επιθετική στάση” απέναντι τους παιδόφιλους ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει το Youtube, απομακρύνοντας ακατάλληλες σελίδες και μπλοκάροντας σχόλια ενηλίκων σε μια σειρά από βίντεο.

Να αναφέρουμε ότι ήδη, το δίκτυο έχει απομακρύνει κανάλια και ψεύτικα “ανήλικα” καρτούν.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση ήρθε μετά τις καταγγελίες ότι παιδόφιλοι εξακολουθούν να λειτουργούν στο δίκτυο, έχοντας καταφέρει να αποφύγουν τους μηχανισμούς προστασίας. Ορισμένες εταιρείες έχουν ειδοποιηθεί ότι η δράση των παιδοφίλων είναι έντονη, λόγω και του Black Friday.

Όπως έδειξαν έρευνες που έκαναν το BBC και οι Times, εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που αφήνουν ακατάλληλα σχόλια σε παιδικά βίντεο. Ορισμένοι παιδόφιλοι μάλιστα αναρτούν βίντεο, που στη συνέχεια ποστάρουν καλοπροαίρετα χρήστες νέας ηλικίας.

Παράλληλα, το δίκτυο έχει εντοπίσει σχόλια με σeξουαλικές αναφορές, ενώ σε κάποια άλλα, υπάρχει ενθάρρυνση προς τα παιδιά να δημοσιεύσουν βίντεο με σeξουαλικές πράξεις. Ορισμένοι διαχειριστές εκτιμούν ότι υπάρχουν “50.000-100.000 ενεργοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα” από παιδόφιλους.

Αν και το Youtube χρησιμοποιεί αλγορίθμους για να προσδιορίσει ακατάλληλο περιεχόμενο ή σχόλια, πολλοί παιδόφιλοι συνεχίζουν να σχολιάζουν σε βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: