Το χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη, το σύντομο φλερτ με την Αλίκη και ο έρωτας με την πλούσια γιατρίνα

Ο Φαίδων Γεωργίτσης δεν ήταν μόνο ο γόης ή ο «ισόβιος ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, όπως τον αποκαλούσαν. Ο ηθοποιός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκεύης, ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο, ξεδιπλώνοντας τις υποκριτικές του ικανότητες σε κάθε του ρόλο. Είτε αυτός ήταν σε μιούζικαλ, είτε σε κωμωδία, είτε σε δράμα. Αν και η αλήθεια είναι πως στο μυαλό των περισσότερων έχει συνδεθεί κυρίως με το είδος των μιούζικαλ. Και μάλιστα, ως το κινηματογραφικό ταίρι της Ζωής Λάσκαρη.

Με την ηθοποιό, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017, είχαν μία ζεστή σχέση. Ήταν αγαπημένοι φίλοι και μαζί αποτέλεσαν ένα πετυχημένο κινηματογραφικό ζευγάρι, που λατρεύτηκε από το κοινό.

Ο θάνατος της Ζωίτσας, όπως την αποκαλούσε, τον είχε πονέσει. Μάλιστα, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε διηγηθεί την ιστορία πίσω από το χαστούκι που της είχε δώσει στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες».

«Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», είχε αποκαλύψει ο Γεωργίτσης.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη στον ΑΝΤ1, είχε παραδεχτεί πως όταν τη συνάντησε για πρώτη φορά το 1963, είχε μείνει ξερός με την ομορφιά της. Ωστόσο, ποτέ δεν υπήρξε κάτι παραπάνω μεταξύ τους. «Η Ζωή Λάσκαρη μου άρεσε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε μια απλή συζήτηση οι δυο μας», είχε αποκαλύψει παλαιότερα.

Όσο για τη σχέση του με τη Μάρθα Καραγιάννη, ξεκαθάριζε πως ήταν δύο καλοί και αγαπημένοι φίλοι.

Το σύντομο φλερτ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Οι επιτυχίες στο σανίδι και στο μεγάλο πανί διαδέχονταν η μία την άλλη. Αλλά η επιτυχία του Φαίδωνα Γεωργίτση δεν περιορίζονταν μόνο στα επαγγελματικά, αφού και στην προσωπική του ζωή είχε μεγάλο σουξέ. Και ανάμεσα στις γυναίκες που δεν έμειναν ασυγκίνητες από τη γοητεία του ηθοποιού, ήταν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Με την Αλίκη είχαμε ένα σύντομο φλερτ το καλοκαίρι του ’63, όταν είχα χωρίσει για λίγο από την Μπέτυ (σ.σ. Μπέτυ Αρβανίτη)», είχε αποκαλύψει ο ίδιος. Για να προσθέσει: «Κινδύνευα να γίνω ο κύριος Βουγιουκλάκης και δεν ήθελα».

Ο έρωτας με μία πλούσια γιατρίνα

Προτού μπει ο κινηματογράφος στη ζωή του, ο ηθοποιός κάνει διάφορες δουλειές του ποδαριού για να βγάλει τα προς τα ζην. Ωστόσο, ο έρωτας με μια πλούσια γιατρίνα θα τον πάει μέχρι το Λονδίνο, με πρόσχημα ότι θα εκπαιδευτεί πιλότος. Αν και στο μυαλό του μόνο τις σπουδές δεν είχε.

«Η σχέση μας έγινε το σκάνδαλο της περιοχής. Και γιατί ήταν μεγαλύτερη και γιατί ανήκε σε άλλη τάξη. Οι γονείς της, για να διακόψουν το δεσμό μας, την ξαπόστειλαν στην Αγγλία», είχε εξομολογηθεί.

Εκεί θα περάσει έναν χρόνο και όταν το πάθος καλμάρει, θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει να δουλεύει εδώ κι εκεί, από παγωτατζίδικο μέχρι και σιδεράδικο.

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: