Το Volvo XC60 Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018

Volvo XC60 wins World Car Of The Year 2018

Φαίνεται ότι φέτος είναι η χρονιά της Volvo. To Volvo XC40 κέρδισε τον τίτλο του “Car of the Year” στην Ευρώπη και λίγες βδομάδες μετά το   Volvo XC60 κατέκτησε  στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018. Ήταν  η πρώτη φορά που η Volvo πρωτεύει στο θεσμό του World Car of The Year . Έτσι τώρα οι  Σουηδοί κέρδισαν  δύο τίτλους για δύο διαφορετικά μοντέλα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες διακρίσεις για τα αυτοκίνητα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το  Volvo XC60, έχει κερδίσει την  πρωτιά στις δοκιμές του EuroNCAP για το 2017, που το καθιστά το ασφαλέστερο αυτοκίνητο σήμερα στον κόσμο. Το νέο XC60 εξοπλίζεται με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος City Safety τελευταίας γενιάς, με λειτουργία Steering Support, που επεμβαίνει και στο τιμόνι για να αποτρέψει μια πιθανή σύγκρουση.

«Είμαι ευτυχής που βλέπω τις προϊοντικές επενδύσεις μας να αποδίδουν», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Απέναντι σε έναν σκληρό ανταγωνισμό, το XC60 αποδεικνύει ότι η Volvo διαθέτει τον ιδανικό συνδυασμό design, συνδεσιμότητας και ασφάλειας που απηχεί τις προτιμήσεις των πελατών σε παγκόσμια κλίμακα».

Στις πρόσφατες διακρίσεις της Volvo συμπεριλαμβάνεται και η ανάδειξη του Χόκαν Σάμιουελσον ως «Πρόσωπο της Χρονιάς για την Παγκόσμια Αυτοκίνηση», από εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, στις αρχές αυτού του μήνα, στη Γενεύη. Το βραβείο έρχεται ως αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς του στην επιτυχημένη πορεία της Volvo Cars τα τελευταία χρόνια.

 

Το Volvo XC60 Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: