Το βιβλίο του Ομπάμα «A Promised Land» πούλησε 890.000 αντίτυπα την πρώτη του μέρα

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στον δρόμο για να γίνει ο καλύτερος συγγραφέας της χρονιάς.

Είναι ένας τίτλος που είχε προηγουμένως απονεμηθεί στη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, της οποίας το βιβλίο «Becoming» έφτασε στην κορυφή των charts το 2018.

Τώρα το νέο βιβλίο του πρώην προέδρου, «A Promised Land», σπάει ρεκόρ για τον εκδότη του βιβλίου, Crown, του Penguin Random House.

Former President Barack Obama is well on his way to becoming the best selling author of the year

Posted by CNN on Sunday, 22 November 2020

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έκαναν προπαραγγελία το «A Promised Land» πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας της Τρίτης.

Αυτές οι πωλήσεις προπαραγγελίας, καθώς και οι πωλήσεις πρώτης ημέρας, ανήλθαν σε 887.000 μονάδες «σε όλες τις μορφές και εκδόσεις στις Η.Π.Α. και τον Καναδά», δήλωσε την Τετάρτη ο Penguin Random House.

Ο εκδότης είπε ότι αυτό το αποτέλεσμα αντιπροσώπευε «το μεγαλύτερο σύνολο πωλήσεων πρώτης ημέρας για οποιοδήποτε βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ» από την εταιρεία.

Ο υπόλοιπος εκδοτικός κλάδος περίμενε αυτή τη στιγμή: το απομνημονεύματα του Ομπάμα, τον πρώτο από τους δύο αναμενόμενους τόμους.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η Crown εκτύπωσε 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα της έκδοσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barnes & Noble, James Daunt, είπε στο Publishers Weekly νωρίτερα μέσα στο έτος, »Αυτό θα είναι ένα βιβλίο σπάνιας συνέπειας. Θα πουλήσει όπως δεν έχει κάνει άλλο βιβλίο από τις 21 Ιουλίου 2007» – όταν ο «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου» βγήκε – «ενθαρρύνει πάρα πολύ τους πωλητές βιβλίων».

Ένα βιβλιοπωλείο στην Ουάσιγκτον, D.C. άνοιξε ακόμη και τα μεσάνυχτα το πρωί της Τρίτης για να πουλήσει αντίγραφα του «A Promised Land».

Οι πωλητές βιβλίων αναμένουν ότι το βιβλίο θα παραμείνει κορυφαίο σε πωλήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: