To βίντεο – ντοκουμέντο που «δείχνει» εμπρησμό στην Πεντέλη εξετάζουν οι Αρχές

Το βίντεο — ντοκουμέντο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη την Τρίτη και «δείχνει» εμπρησμό εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές,

Στα πλάνα του βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητης ο Alpha φαίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος με κινήσεις — «αστραπή» περνά το δρόμο. Στη συνέχεια απεικονίζεται να σκύβει και να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και μερικές στιγμές αργότερα να φεύγει βιαστικά από το σημείο.

Δείτε το βίντεο που «δείχνει» εμπρησμό


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cllgsaqj8rzd)

Aκολούθως, ξεσπά φωτιά, με τον ίδιο, ωστόσο, να μην υποψιάζεται ότι έχει γίνει αντιληπτός από περίοικους.

Τα πλάνα καταγράφηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που μαινόταν το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cllveax7nmg1)

«Παράξενες κινήσεις»

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες» καταγγέλλει γείτονας.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα.

Ειδικότερα, η κυρία Γκανέ με παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι και αυτά του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους και της παράβασης του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Καλύτερη η εικόνα σε άλλα μέτωπα

Την ίδια ώρα καλύτερη είναι η εικόνα σε άλλα μέτωπα.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αποθήκη ξυλείας στον Ασπρόπυργο οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στο σημείο παρέμεναν τη νύχτα 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Το απόγευμα της Πέμπτης είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον Ασπρόπυργο και σε κοντινή απόσταση από αυτόν καλώντας τους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε αποθήκη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κλείστε παράθυρα, πόρτες για προστασία από τους καπνούς».

Εν τω μεταξύ, οριοθετημένες είναι και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε δασικές εκτάσεις στο Τραγανό και στην Βάρδα της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ίδια περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, παρουσιάζει, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: