To ΒCA college δεν κλείνει. Συνεχίζει με e-learning


Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων. Όμως το BCA College δεν πρόκειται να κλείσει! Όχι, δεν κάνουμε επανάσταση! Υιοθετήσαμε, εδώ και αρκετά χρόνια, μια διαρκή επανάσταση στη μετάδοση της γνώσης: μαθήματα μέσω διαδικτύου (e-learning). Τώρα που το Υπουργείο έδωσε εντολή για διακοπή των μαθημάτων, καθηγητές και μαθητές θα βρίσκονται ο καθένας στο σπίτι του, αλλά θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ilearn του BCA.

Άλλωστε και σήμερα, μέρος της εκπαιδευτικής λειτουργίας γίνεται μέσω αυτής της πλατφόρμας. Οι φοιτητές εκεί βρίσκουν υλικό για τα μαθήματα, εκεί παραδίδουν τις εργασίες τους και από εκεί έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου, Βρετανικού πανεπιστημίου.

Για όσα μαθήματα απαιτηθούν πρόσθετες ώρες φυσικής παρακολούθησης στην τάξη, το BCA college θα παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας του μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων, άρα θα υπάρξει και επαναπροσδιορισμός της εξεταστικής περιόδου για τις γραπτές εξετάσεις.

Παράλληλα αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που απαιτούσαν φυσική παρουσία των σπουδαστών.

Το BCA College, το πρώτο κολλέγιο στην Ελλάδα που υιοθέτησε εδώ και 50 σχεδόν χρόνια την Πληροφορική σε όλες του τις λειτουργίες, συνεχίζει να είναι στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογίας. Το e-learning, το οποίο αξιοποιούμε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν είναι μόνο ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μαθαίνουν οι άνθρωποι του μέλλοντος. Το BCA τον χρησιμοποιεί ήδη εδώ και χρόνια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: