«Το τζιχαντιστικό μας καθήκον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη»

Την έναρξη της εαρινής τους επίθεσης, παρότι συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και με εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ταλιμπάν.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

«Το τζιχαντιστικό μας καθήκον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη» τονίζουν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

Η εαρινή επίθεση των Ταλιμπάν σηματοδοτεί τη λεγόμενη «εποχή των μαχών», αν και τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις τους συνεχίζονταν και τον χειμώνα, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ειρηνευτικές προσπάθειες άρχισαν πρόσφατα, όμως οι Ταλιμπάν και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ελπίζουν ότι οι επιτυχίες τους στο πεδίο της μάχης θα ενισχύσουν τη θέση τους και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018 πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Μέλη της αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν συναντήθηκαν επίσης με τους Ταλιμπάν στη Μόσχα τον Φεβρουάριο.

Δεύτερος δια-αφγανικός διάλογος, με στόχο, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, την «ανταλλαγή απόψεων» είναι προγραμματισμένος για τις 19 με 21 Απριλίου στη Ντόχα.

«Αν και μεγάλο μέρος της πατρίδας μας έχει απελευθερωθεί από τον εχθρό, οι ξένες δυνάμεις κατοχής εξακολουθούν να ασκούν στρατιωτική και πολιτική επιρροή στην ισλαμική μας χώρα» συνεχίζει η ανακοίνωση των Ταλιμπάν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση φέτος έχει ονομαστεί αλ Φατ («νίκη» στα αραβικά). «Έχουν δοθεί εντολές να ξεκινήσουν συντονισμένα επιχειρήσεις της αλ Φατ» με στόχο «να εξαλειφθούν οι συμπατριώτες μας που υπηρετούν στις τάξεις του στρατού, την αστυνομίας και των παραστρατιωτικών οργανώσεων τις οποίες χρησιμοποιούν οι εισβολείς για δικούς τους σκοπούς».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: