Το τρισδιάστατο γυναικείο καπέλο που καθιερώθηκε από ένα πάρτι

Ένα φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο καθιέρωσε ένα τρισδιάστατο γυναικείο καπέλο κατασκευασμένο από εκτυπωτή λόγω ενός πάρτι.

Το 1999, οι κάτοικοι του δυτικού Μανχάταν ίδρυσαν τον σύλλογο «Οι φίλοι της high line», σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να μετατραπεί σε κάτι άλλο η υπερυψωμένη σιδηροδρομική γραμμή, που απειλείτο με κατεδάφιση. Η γραμμή αυτή, η high line, μήκους 23 οικοδομικών τετραγώνων στο Μεγάλο Μήλο, έχει πάρει διαστάσεις εμβληματικού τοπόσημου της «πράσινης» Νέας Υόρκης. Και ο σύλλογος εξακολουθεί να στηρίζει οικονομικά σε ποσοστό 98% τη λειτουργία και συντήρηση αυτού του, σήμερα, εναέριου πάρκου.

Για να ενισχύσει οικονομικά τη high line, ο σύλλογος οργάνωσε, στις αρχές του καλοκαιριού, το «Πάρτι για τη high line, με καπέλα» και ενθάρρυνε σχεδιαστές να παρουσιάσουν δημιουργίες με αυτό το θέμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το παγκοσμίου πια φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Haddid Architects – το γραφείο της εκλιπούσας Ζάχα Χαντίντ – το οποίο μόλις είχε ολοκληρώσει το πρώτο του πρότζεκτ στη Νέα Υόρκη, το «520 west 28th», καινοτόμησε: παρουσίασε την δημιουργία «H-line hat».

Το καπέλο που σχεδίασε ο Πάτρικ Σουμάχερ αποδίδει σε τρεις διαστάσεις (που μπορεί μια κυρία να φέρει στην κεφαλή) τη ρευστή κίνηση του «520 west 28th», κατά μήκος του υπερυψωμένου πάρκου. Και καθιερώθηκε.

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: