Το top-10 των χωρών στον κόσμο στη διευκόλυνση του επιχειρείν και η θέση της Ελλάδας

Η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Χονγκ βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της διεθνούς κατάταξης, μεταξύ 190 χωρών, αναφορικά με την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας World Bank’s Doing Business 2020 Report συγκρίνει το επιχειρηματικό περιβάλλον σε διαφορετικές οικονομίες, αξιολογώντας 10 δείκτες.

Η απόδοση του Χονγκ Κονγκ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, είναι θετική σε αρκετούς δείκτες, όπως η διαχείριση των οικοδομικών αδειών (πρώτη θέση), η πληρωμή φόρων (δεύτερη θέση), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (τρίτη θέση), αλλά και η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας (πέμπτη θέση).

Στην πρώτη δεκάδα του κόσμου, στη διευκόλυνση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, είναι η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα, η Δανία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 79η θέση.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας καταγράφει επίσης τις χώρες που μπορεί να μην είναι ψηλά στην κατάταξη, αλλά σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στις οικονομίες τους. Σε αυτές, η πρώτη δεκάδα αποτελείται από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Τόγκο, το Μπαχρέιν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, το Κουβέιτ, την Κίνα, την Ινδία και τη Νιγηρία.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: