Το Tik Tok κατακλύζεται από το μυστικό της γιαγιάς για το σωστό πλύσιμο των ρούχων

Εκ των υστέρων σε πολλά θέματα, και κυρίως όταν τα εφαρμόζουμε στην πράξη, συνειδητοποιούμε ότι οι γιαγιάδες μας κάτι ξέρανε, τελικά, περισσότερο από εμάς.

Θέλετε η σοφία που απέκτησαν με την πάροδο των χρόνων; Η πρακτική τους σκέψη που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί; Ό,τι και να ήταν τις έκανε τόσο χαρισματικές, που σήμερα εν έτη 2020 εφαρμόζουμε ακόμα τις πρακτικές τους.

Παραδοσιακές πρακτικές, μάλιστα, που έχουν κατακλύσει ακόμη και τα σύγχρονα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως το νεανικό Tik Tok. Ποιο είναι το μυστικό των γιαγιάδων, λοιπόν, για το πλύσιμο των ρούχων που έχει γίνει διάσημο στο δημοφιλές μέσο; Όσο παράξενο κι αν σας ακουστεί, αυτό δεν είναι άλλο από το μούλιασμα των ρούχων.

Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου, λοιπόν, γεμίζουν την μπανιέρα τους με ζεστό νερό και μουλιάζουν τα καθαρά σεντόνια και τις πετσέτες προσθέτοντας σόδα πλύσης, βόρακα σε σκόνη και λίγο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Το νερό γίνεται καφέ ή γκρι μετά από κάποια ώρα, κάτι που σημαίνει ότι όταν πλένετε τα συγκεκριμένα είδη στο πλυντήριο είτε δεν χρησιμοποιείτε αποσκληρυντικό, είτε βάζετε συχνά μαλλακτικό ή περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται απορρυπαντικό.

Για να τα απομακρύνετε, λοιπόν, από τα σεντόνια σας γεμίστε μία μπανιέρα με ζεστό νερό, προσθέστε 1/4 φλυτζάνι του τσαγιού βόρακα, 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σόδα πλύσης και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν και προσθέστε τα σεντόνια και τις πετσέτες σας. Ανά μία ώρα ανακατεύετε και στύψτε τα ρούχα σε έναν κλύκλο πλυντηρίου.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: