Το Tiffany βάζει «φρένο» στα «ματωμένα διαμάντια»

Το διάσημο αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Tiffany ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαλύπτει στο εξής την προέλευση των διαμαντιών του στους πελάτες του, μια πρωτοβουλία με στόχο τη διαφάνεια, που ξεκινά ευθύς αμέσως.

Οι πελάτες του Tiffany θα μπορούν να ενημερώνονται για τη χώρα προέλευσης των διαμαντιών των τουλάχιστον 0,18 καρατίων, στα οποία θα δίνεται ένας σειριακός αριθμός, σημειώνει το κοσμηματοπωλείο, που ονόμασε το όλο εγχείρημα «Πρωτοβουλία για την Πηγή των Διαμαντιών».

Η εταιρεία «δεσμεύεται σε μια γεωγραφική διαφάνεια κατά 100% για κάθε νέο διαμάντι που αποκτά, ενώ δεν θα αγοράζει πλέον, αρχής γενομένης από αυτή τη στιγμή, διαμάντια άγνωστης προέλευσης» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου.

Από σήμερα, θα είναι δυνατό ο πελάτης να γνωρίζει την προέλευση των διαμαντιών, που δεσπόζουν στα δακτυλίδια αρραβώνων και τα περιδέραια σε ορισμένες από τις σειρές των προϊόντων, όπως τη σειρά Love & Engagement.

Σε αυτό το πλαίσιο, και οι πελάτες ενθαρρύνονται να ζητάνε από τους πωλητές πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των διαμαντιών, για τα οποία ενδιαφέρονται.

Οι λεπτομέρειες αυτές του κοσμήματος θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό αυθεντικότητας, το οποίο θα δίνεται σε κάθε αγοραστή από αυτό το τρίμηνο, αναφέρει επίσης το Tiffany, το οποίο θα προτείνει, από το 2020, στους περίεργους λάτρεις των διαμαντιών να ακολουθούν το ταξίδι κάθε πολύτιμης πέτρας που πωλείται, από την εξόρυξή της έως την τοποθέτησή της στα χαρακτηριστικά μπλε κουτάκια του θρυλικού κοσμηματοπωλείου.

(?)

Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: