Το τέλειο γλυκό για κέρασμα !!!

 Το τέλειο γλυκό για κέρασμα…Και μάλιστα με 3 υλικά…!!!

Υλικά

    500 γρ. βανίλια υποβρύχιο
    85 γρ. βούτυρο αγελάδος
    300 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα

Προαιρετικά υλικά

    150 γρ. ξηρούς καρπούς
    100 γρ. γλυκό του κουταλιού
    30 ml. κονιάκ

Υλικά για επικάλυψη

    750 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα

 
Εκτέλεση

Στο μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την βανίλια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να γίνουν ένα μείγμα.

Έπειτα, προσθέτουμε την σοκολάτα, που πριν έχουμε λιώσει σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε όποια από τα προαιρετικά υλικά μας θέλουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αμέσως μετά, βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το κάνουμε ρόλο (σαν ένα σαλάμι) στη διάμετρο που επιθυμούμε τις καριόκες μας και το παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τα 500 γραμμάρια κουβερτούρας και τα υπόλοιπα 250 γραμμάρια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι όσο πιο πολύ μπορούμε.

Έπειτα, κατεβάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα μας από το μπεν μαρί και προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.

Αμέσως μετά, βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό μας το ξετυλίγουμε και αφού κόψουμε καριόκες στο πάχος που επιθυμούμε, τις βουτάμε μια μια μέσα στην σοκολάτα. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τις αφαιρούμε και τις ακουμπάμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε μέχρι να παγώσει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.

Τέλος, αφού παγώσουν οι καριόκες μας, μπορούμε αν θέλουμε να τις τυλίξουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.

Τις συντηρούμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από σεφ https://dimitriosmakriniotis.gr/


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: