Το τελευταίο αντίο στον Θανάση Γιαννακόπουλο

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 19 Μαρτίου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εμβληματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ. Σήμερα, 26 Μαρτίου, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 08:00 μέχρι τις 12:30 προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να πει το τελευταίο αντίο, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Γύρω στις 8 το πρωί η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου σκεπασμένη με τη σημαία του Παναθηναϊκού, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να τον αποχαιρετήσει, μεταξύ των οποίων και πολλοί παράγοντες του αθλητισμού. Ανάμεσά τους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος πως “Αυτός και τα αδέλφια του μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα μας, χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο”, αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν έγινε αντιληπτός.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποχωρώντας δήλωσε: “Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Είναι τεράστια η απώλεια. Τον ευχαριστώ για όλα. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που τον γνώρισα και τον έζησα”.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος έφτανε στην Μητρόπολη. Εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού, παλαίμαχοι αθλητές του συλλόγου, άνθρωποι από άλλες ομάδες, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μεταξύ άλλων στην Μητρόπολη βρέθηκαν οι Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος, Σπύρος Λιβαθηνός, Δημήτρης Σαραβάκος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ιμπαχίμ Κουτλουάι, Μιχάλης Κακιούζης, Δημήτρης Ιτούδης, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Τσάβι Πασκουάλ, Απόστολος Κόντος, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Γιώργος Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Μελισσανίδης, Αργύρης Πεδουλάκης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αξίζει να σημειώσουμε πως από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού παρευρέθηκαν οι κ.κ. Σταυρόπουλος και Μπαφές, ενώ την ποδοσφαιρική ομάδα των ερυθρολεύκων εκπροσώπησε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Λίγο πριν τις 3μ.μ. ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία με όσους βρίσκονταν απέξω από την Μητρόπολη να χειροκροτούν, στη συνέχεια τραγούδησαν σύνθημα για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Έπειτα, η πομπή έφυγε από το χώρο της Μητρόπολης και πήγε στο πρώτο νεκροταφείο, συνοδεία από μηχανάκια οπαδών του Παναθηναϊκού, όπου και έγινε η ταφή του εκλιπόντα. Μέσα στο χώρο του νεκροταφείου μπήκαν μόνο τα μέλη του στενού οικογενειακού κύκλου του.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: