Το ΤΕΕ – Θράκης καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στην αδειοδότηση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα

Το ΤΕΕ – Θράκης καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στην αδειοδότηση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης
αναφορικά με την επίθεση αγνώστων στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στις Σκουριές Χαλκιδικής, και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας, που επακολούθησαν των επεισοδίων, για την εξόρυξη χρυσού στο ΠέραμαΚαταδικάζει
Κατηγορηματικά τα βίαια επεισόδια στην που κατέστρεψαν τον εξοπλισμό της Εταιρείας, έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή εργαζομένων, κηλίδωσαν την της Χώρας στο εξωτερικό και ενοχοποίησαν άδικα  συνολικά την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της για τον δίκαιο αγώνα που διεξαγάγουν.
Στην δημοκρατία το δικαίωμα διαμαρτυρίας του λαού και των πολιτών κατά αδίκων  αποφάσεων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και συνεπώς κάθε ανάλογη αντίδρασή ή ενέργεια τους δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται πίσω από κουκουλοφόρους και γίνεται πάντοτε επώνυμα.
Για τους παραπάνω λόγους οι Διωκτικές Αρχές θα πρέπει να προβούν στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, προκειμένου μετά την των πραγματικών φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης, να διαπιστωθούν τα κίνητρα και οι σκοποί της απαράδεκτης επίθεσης.
Υπενθυμίζει
Ότι το ΤΕΕ-Θράκης ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας στην περιοχή της Θράκης, στηρίζει αδιάλειπτα  την αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής και συνεπώς και την προσέλκυση επενδύσεων όταν αυτές δεν αντιτίθεται στο δημόσιο συμφέρον η δε εγκατάστασή τους δεν προκαλεί μη αναστρέψιμες και μη αντιμετωπίσιμες καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
 Επενδυτικές προτάσεις αυτού του είδους υπονομεύουν και ανατρέπουν την αναπτυξιακή της προοπτική, όπως αυτή προσδιορίσθηκε από την τοπική κοινωνία μετά από τον ορθολογικό σχεδιασμό αξιοποίησης  του ανθρώπινου δυναμικού, των φυσικών της πλεονεκτημάτων και της γεωγραφικής της θέσης.
Για τις προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων για εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα και τις Σάπες, το ΤΕΕ-Θράκης μέσα από σειρά επιστημονικών Συνεδρίων, Ημερίδων που διοργάνωσε και εργασιών από Ομάδες ειδικών επιστημόνων  που συνέστησε τα τελευταία δώδεκα , απέδειξε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα πρέπει να απορριφθούν για όλους του παραπάνω λόγους.
Ειδικότερα για την Μελέτη ΠΕ του Περάματος με Κείμενο – Κριτική Ομάδας Εργασίας που συγκρότησε, και η οποία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο  Αν.Μ-Θ, πρότεινε την απόρριψή της για σοβαρά και βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Επισημαίνει
Ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού για «αδειοδότηση της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα εντός δέκα ημερών» αποτελεί παράκαμψη της υφιστάμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συνεπώς κατάργηση της έννομης τάξης, προκαλεί την δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων της Ροδόπης και του Έβρου και πυροδοτεί κοινωνική έκρηξη και αντίδραση ενάντια στην Κυβέρνηση της Χώρας.
Καλεί
Τους συναδέλφους διπλωματούχους Μηχανικούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους το Συλλαλητήριο ενάντια στην αδειοδότηση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα, που θα πραγματοποιηθεί στις
13.00 μ.μ. την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: