Το σύστημα που αλλάζει ζωές -Τρόφιμοι φυλακών εκπαιδεύουν σκύλους(video)

Ένα νέο σύστημα που έχουν υιοθετήσει ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα στην Αμερική, έχει αλλάξει τις ζωές όσων συμμετέχουν σε αυτά.

Με βάση αυτό, οι τρόφιμοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν υπό την επίβλεψή τους έναν σκύλο και να τον εκπαιδεύσουν για δύο ολόκληρους μήνες.

Με αυτό τον τρόπο έχει γίνει πιο εύκολο και για τα σκυλιά, από τη στιγμή που έχουν εκπαιδευτεί, να βρουν πιο εύκολα ένα σπιτικό να τα υιοθετήσει.

Το δέσιμο που αναπτύσσεται ανάμεσα στους τρόφιμους και τα ζώα είναι μεγάλο. Τι συμβαίνει όμως στις ζωές των πρώτων;

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους σταμάτησαν να πιστεύουν καιρό πριν ότι υπάρχει κάτι που να αξίζει. Αλλά όταν ένας σκύλος τους αγαπάει και τους εμπιστεύεται, αυτό αρχίζει να επιδρά και στο πως νιώθουν για τους εαυτούς τους», λέει η διευθύντρια του Canine CellMates.

Όπως μεταδίδει το CNN κάποιοι από τους τρόφιμους των φυλακών στην Ατλάντα όπου βρίσκεται σε ισχύ αυτό το σύστημα, βρίσκουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στη δική τους κατάσταση και των σκύλων.

Μιλώντας για την σχέση του με τον σκύλο που εκπαιδεύει ένας τρόφιμος δήλωσε: «Αν ο Φρεντ έχει μία ευκαιρία να πάει σε ένα καλό σπίτι και να αλλάξει, αυτό με κάνει να θέλω αν αλλάξω το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι. Αυτό σημαίνει ότι κι εγώ μπορώ να τα πάω καλύτερα».

 

iefimerida.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: