Το σχέδιο αστυνόμευσης σε όλη τη χώρας και το πλάνο της νέας κυβέρνησης για τα Εξάρχεια


Μείωση των 5.600 αστυνομικών που υπηρετούν στην υπηρεσία επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να βγουν στον δρόμο, ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πρόσληψη 1.500 αστυνομικών για την ενδυνάμωση των μάχιμων υπηρεσιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο προγραμματισμός του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης προβλέπει επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» σχέδια επέμβασης και ειρηνικής εκκένωσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από κουκουλοφόρους που προβαίνουν σε έκνομές ενέργειες μέσα σε αυτά, μικτή μορφή δίκυκλης αστυνόμευσης με τη συνεργασία ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση των περιπολιών στις γειτονιές.

Για τα Εξάρχεια επιδιώκεται ημιμόνιμη εγκατάσταση της αστυνομίας, προκειμένου οι επεμβάσεις της να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν κουκουλοφόροι που κάνουν τις καταδρομικές κατά δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και διακινητές ναρκωτικών και λαθρέμποροι τσιγάρων. Στα σχέδια της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να ενισχυθούν οι περιπολίες πέριξ των Εξαρχείων μετά και την επανασύσταση της παλιάς ομάδας ΔΕΛΤΑ, η οποία ωστόσο αναμένεται να έχει διαφορετική μορφή προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με την επιχειρησιακή δράση της στο παρελθόν, που δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημαντικό ρόλο για τις κινήσεις  της επόμενης ημέρας αναμένεται να έχει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρης Οικονόμου.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: