Το στολίδι της ορεινής Αρκαδίας


Στην αγκαλιά του Μαινάλου βρίσκονται όμορφα και παραδοσιακά χωριά που εντυπωσιάζουν κάθε φορά τον επισκέπτη. Άλλα αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς και άλλα, πάλι, δεν είναι τόσο γνωστά. Όμως, δεν υστερούν σε ομορφιά, γραφικότητα και παράδοση που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Βαλτεσινίκο.

Αν και θεωρείται, πλέον, από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Το πανέμορφο αυτό χωριό με τα γραφικά και πέτρινα σπίτια, βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από την Τρίπολη και περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Άλλωστε, το Βαλτεσινίκο είναι κρυμμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του Μαινάλου στη βόρεια πλευρά του βουνού, ενώ η εκπληκτική θέα που προσφέρει κερδίζει τις εντυπώσεις και τον επισκέπτη.

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ενώ κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ’21, αποτέλεσε ορμητήριο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Έξω από το χωριό, στη θέση Λενικά, ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών. Οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας έδειξαν πως ο ναός χρονολογείται από τον 7ο π.Χ αιώνα και είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: