Το σπίτι του τρόμου για 13 αθώες ψυχές: Κρατούσαν τα παιδιά τους αλυσοδεμένα στα όρια της λιμοκτονίας – Η πτώχευση και τα παιδιά «κλώνοι»

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ από το σπίτι του τρόμου στην Καλιφόρνια.

– Ποιοι είναι ο Ντέιβιντ Άλεν και η Λουίς Άνα Τέρπιν που κρατούσαν αιχμάλωτα τα παιδιά τους – Στα 9 εκατ. δολάρια η εγγύηση για να αποφυλακιστούν

– Άγνωστο για πόσο διάστημα τα είχαν δεμένα στα κρεβάτια και δεν τα τάιζαν

– Από δυο έως 29 ετών οι ηλικίες των θυμάτων τους

– Ο 57χρονος ήταν… δάσκαλος κατ’ οίκον για τα παιδιά

– Οι περίεργες οικογενειακές φωτογραφίες στο Facebook, η πτώχευση και η γειτονιά που δεν είχε καταλάβει τίποτα

Η υπόθεση που αφήνει άφωνους τους πάντες. Ποιο αρρωστημένο μυαλό θα μπορούσε να έχει σκεφτεί αυτό που αποκαλύφθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού στην Καλιφόρνια. Εκεί όπου 13 παιδιά, 10 κορίτσια και τρία αγόρια, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, ζούσαν στιγμές μαρτυρίου στα χέρια των ίδιων τους των γονιών.

Παιδιά που ζούσαν περιορισμένα μέσα στο σπίτι και δεν έβγαιναν ούτε για να πάνε σχολείο. Παιδιά που μεγάλωσαν μακριά από τον κόσμο. Και βρέθηκαν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους με λουκέτα, βρώμικα και στα όρια της λιμοκτονίας. Όλα σε ένα σκοτεινό και βρώμικο δωμάτιο. Παιδιά που σώθηκαν (σωματικά τουλάχιστον) χάρη στη θαρραλέα 17χρονη αδερφή τους. Το κορίτσι που κατάφερε να το σκάσει, να βρει ένα κινητό τηλέφωνο και να καλέσει τις αρχές.

Κεντρικά πρόσωπα της φρικιαστικής υπόθεσης ο 57χρονος Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν και η σύζυγός του Λουίς Άνν, ετών 49. Είναι οι «γονείς» που κρατούσαν τα παιδιά τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Και οι δυο έχουν συλληφθεί, προφυλακιστεί και την Πέμπτη θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες (σ.σ. βασανιστήρια και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο) και η εγγύηση που ορίστηκε για να αποφυλακιστούν είναι στα 9 εκατ. δολάρια για τον καθένα. Κανείς από τους δυο δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τη φρίκη. Γιατί κρατούσαν τα παιδιά τους φυλακισμένα και υποσιτισμένα.

Το σπίτι του τρόμου βρίσκεται στο Πέρις, στην κομητεία του Ρίβερσαϊντ, δύο ώρες νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες. Μια συνοικία με καινούργια σπίτια.

Το σπίτι όπου έμενε η οικογένεια

Η απόδραση που έφερε τη σωτηρία

Την περασμένη Κυριακή ένα από τα κορίτσια της οικογένειας, 17 ετών, κατάφερε να δραπετεύσει από τη «φυλακή» της. Βρήκε μέσα στο σπίτι ένα κινητό τηλέφωνο και δεν έχασε ευκαιρία. Κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης (911).

Η κοινή σελίδα στο Facebook που είχε το ζευγάρι ήταν γεμάτη οικογενειακές φωτογραφίες

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι πίστεψε ότι το κορίτσι που τους κάλεσε ήταν 10 ετών. Έτσι έμοιαζε. Σαν να «είναι μόλις 10 ετών και ελαφρά υποσιτισμένη», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Δεν έχασε καιρό. Είπε στους αστυνομικούς πως τα 12 αδέρφια της κρατούνταν μέσα στο σπίτι. Είπε πως κάποια από τα παιδιά ήταν δεμένα με αλυσίδες και λουκέτα.

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι της οικογένειας Τέρπιν. Και κανείς δεν περίμενε αυτό που θα αντίκριζαν. Αρχικά, η αστυνομία πίστεψε ότι τα 12 άτομα που βρήκε και ήταν «υποσιτισμένα και πολύ βρώμικα» ήταν όλα ανήλικα. Μετά, όμως, κατάλαβε ότι επτά από τα 12 παιδιά ήταν ενήλικες. Ήταν άνθρωποι 18 έως 29 ετών! Μαζί τους κι ένα βρέφος δυο ετών.

Όλα τα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων έχει ξεκινήσει έρευνα.

Το σπίτι του τρόμου για 13 παιδιά

Στην οδό Μούιρ Γουντς δεν μπορεί κανείς να πιστέψει τη φρίκη που εκτυλισσόταν στο σπίτι στον αριθμό 160. Ένα όμορφο σπίτι, με τρία αυτοκίνητα και ένα λεωφορειάκι παρκαρισμένα έξω. Οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες, όμως από ένα παράθυρο φαίνεται να κρέμεται ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Το σπίτι και ο κήπος είναι καθαρά και προσεγμένα και βρίσκονται σε μια γειτονιά όπου τα σπίτια είναι κοντά το ένα στο άλλο. Αν και οι γείτονες ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καταλάβει τίποτε, απορούν πώς η οικογένεια κατάφερε να κρύψει αυτό το εφιαλτικό μυστικό για τόσο καιρό.

Το παρελθόν του Ντέιβιντ Άλεν Τέρπιν: Από το Τέξας στην Καλιφόρνια

Το ζευγάρι ζούσε στο Πέρις από το 2010, όταν μετακόμισε από το Τέξας. Ο Τέρπιν είχε κηρύξει πτώχευση δύο φορές. Την περίοδο που κήρυξε πτώχευση για δεύτερη φορά εργαζόταν με σχετικά καλό μισθό ως μηχανικός στην εταιρεία αεροναυπηγικής και αμυντικής τεχνολογίας Northrop Grumman.

Ο Τέρπιν εμφανίζεται ως διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου στο Πέρις, το οποίο λειτουργούσε στη διεύθυνση της κατοικίας του, όπως αναφέρεται στο site του υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Καλιφόρνιας. Σαν, δηλαδή, να ήταν ο διευθυντής του σχολείου που «λειτουργούσε» κατ’ οίκον για τα παιδιά του.

Το «σχολείο» άνοιξε τον Μάρτιο του 2011 και έχει εγγεγραμμένους έξι μαθητές διαφορετικών ηλικιών. Οι γονείς του Τέρπιν δήλωσαν ότι τα εγγόνια τους λάμβαναν κατ’ οίκον διδασκαλία και ότι δεν είχαν δει την οικογένεια τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια.

Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες στο Facebook

Υπάρχουν όμως κι άλλα ανατριχιαστικά στοιχεία στην υπόθεση. Στον λογαριασμό του Τέρπιν στο Facebook υπάρχουν πολλές οικογενειακές φωτογραφίες. Με την πρώτη ματιά δείχνουν για ευτυχισμένη οικογένεια. Αν προσέξει κανείς περισσότερο, θα καταλάβει πως μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται το ζευγάρι μαζί με τα παιδιά του σε ένα γαμήλιο πάρτι. Η Λουίζ Τέρπιν φορά ένα μακρύ λευκό φόρεμα, ο σύζυγός της κοστούμι και περιστοιχίζονται από τα 13 παιδιά τους, τα οποία είναι όλα ντυμένα με τα ίδια ρούχα, καρό φόρεμα για τα κορίτσια και σκούρο κοστούμι για τα αγόρια.

Τα οποία αγόρια έχουν το ίδιο κούρεμα με τον πατέρα τους. Και τα τρία… Είναι εικόνες από την τελετή ανανέωσης των όρκων του ζεύγους στο Λας Βέγκας. Τη δεύτερη τελετή, αυτή τον Μάιο του 2016. Είχαν κάνει κι άλλη μια, πέντε χρόνια νωρίτερα.

Το ζευγάρι στην ανανέωση των όρκων του, πάλι στο Λας Βέγκας, το 2011

Σε μια άλλη φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιου του 2016, τα 13 παιδιά εμφανίζονται μαζί με τους γονείς τους, όλοι τους χαμογελαστοί, να φορούν το ίδιο μπλουζάκι, με το κάθε παιδί να έχει μπροστά του γραμμένο ένα διαφορετικό αριθμό και τη λέξη «πράγμα» (σ.σ. Thing). Καλιφόρνια παιδιά

Υπάρχουν και οι φωτογραφίες στη Disneyland. Στο ίδιο στυλ με τις προηγούμενες.

Τα παιδιά έμοιαζαν με κλώνους των γονιών τους. Στις φωτογραφίες βέβαια ήταν χαμογελαστά και όχι «βρώμικα και υποσιτισμένα» όπως βρέθηκαν.

Οι… ανυποψίαστοι γείτονες

«Είχα δει δύο ή τρεις εφήβους πέρυσι να κουρεύουν τους θάμνους και να τοποθετούν χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Χούλιο Ράιες, ένας 38χρονος γείτονας στη γειτονιά της Καλιφόρνια. «Είμαι σοκαρισμένος», πρόσθεσε.

«Δεν τους είχαμε δει ποτέ να πηγαίνουν επίσκεψη ούτε είχαμε δει κανέναν να μπαίνει στο σπίτι», επεσήμανε ένας άλλος γείτονας.

Η 50χρονη Κίμπερλι Μίλιγκαν, που μένει στο απέναντι σπίτι, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η οικογένεια έμοιαζε περίεργη και ότι απορούσε γιατί τα παιδιά δεν έβγαιναν ποτέ να παίξουν στον κήπο.

«Γνώριζα ότι λάμβαναν διδασκαλία κατ’ οίκον. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως δεν θέλεις ποτέ να πιστέψεις κάτι κακό για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: