Το «σώσιμο» του αιώνα στη Moto 3 [Βίντεο]

Με τον πιο απίστευτο τρόπο γλίτωσε το ατύχημα στον αγώνα της Moto3 στο Λε Μαν νεαρός αναβάτης και πέρασε στην ιστορία

Ούτε ο Τράβις Παστράνα, ούτε ο Deadpool, ούτε καν ο Τσακ Νόρις δεν θα είχε σωθεί από την κατάσταση που έζησε στον αγώνα της Moto3 στο Λε Μαν ο 25χρονος αναβάτης, Γιακούμπ Κορνφέιλ. Στον τελευταίο γύρο της κούρσας της μικρότερης κατηγορίας μοτοσυκλετών ο Κορνφέιλ μέλος μιας σειράς μοτοσυκλετών που κινούνταν πολύ κοντά η μια στην άλλη, με τους αναβάτες τους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό εκατοστό πίστας, είδε τον προπορευόμενο αναβάτη να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του.

Ανήμπορος να αντιδράσει, αλλάζοντας πορεία, πέρασε από πάνω της, κάνοντας ένα απίστευτο άλμα που όμοιό του συμβαίνει σε αγώνες μότοκρος και όχι σε αγώνες ταχύτητας και κατάφερε να προσγειωθεί στην αμμοπαγίδα χωρίς να πέσει και χωρίς να χάσει την ισορροπία του. Ήταν αναμφίβολα μια σπάνια σκηνή σε αγώνες πίστας και το πιο ευτυχές ήταν πως και ο Ένεα Μπαστιανίνι, ο αναβάτης που έπεσε και δημιούργησε (άθελά του φυσικά) όλο αυτό δεν τραυματίστηκε καθόλου.

Μετά το περιστατικό ο Κόρνφειλ δήλωσε: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να μείνω στο γκάζι και να στηριχτώ στα μαρσπιέ. Η προσγείωση ήταν τόσο σφοδρή που η ανάρτησή μου τερμάτισε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την κούρσα σίγουρα».

Πηγή: gazzetta.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: