Το σeξ μετά από κάποια ηλικία εγκυμονεί κινδύνους

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, το σeξ μετά από μια ορισμένη ηλικία εγκυμονεί κινδύνους για την καρδιαγγειακή υγεία τους, ιδιαίτερα στην περίπτωση των ανδρών που κινδυνεύουν με έμφραγμα και άλλα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Χούι Λίου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό υγείας «Journal of Health and Social Behavior», ανέλυσαν στοιχεία για 2.200 άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας 57 έως 85 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες που έκαναν σeξ μια φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, είχαν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα, σχεδόν διπλάσια, να πάθουν έμφραγμα ή να έχουν κάποιο άλλο καρδιαγγειακό πρόβλημα σε διάστημα πέντε ετών, συγκριτικά με όσους απείχαν από τη σeξουαλική επαφή.

Όσον αφορά στις γυναίκες, τα νέα είναι καλύτερα καθώς το σeξ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Οι γυναίκες που έκαναν καλό σeξ, εμφάνιζαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης μέσα στην επόμενη πενταετία, σε σχέση με όσες δεν είχαν ανάλογη εμπειρία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: