Το Σάββατο αρχίζει το πραγματικό Ευρωμπάσκετ για την Εθνική

Το Σάββατο αρχίζει το πραγματικό Ευρωμπάσκετ για την Εθνική

Η Εθνική τα πήγε περίφημα στο Ζάγκρεμπ! Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς σε συνδυασμό με καλό, συχνά εξαιρετικό και αναμφίβολα αποτελεσματικό μπάσκετ συνέθεσαν το σκηνικό για την ελληνική ομάδα. Καλά όλα, λοιπόν, αλλά τώρα πετάμε και τα ξεχνάμε!

Το Σάββατο αρχίζει το πραγματικό για την Εθνική. Και φυσικά για τους άλλους. Όλοι μπαίνουν στη των νοκ άουτ από κοινή αφετηρία, είτε προκρίθηκαν αήττητοι και εντυπωσίασαν, είτε με το ζόρι και προβλημάτισαν. Κι όλοι γνωρίζουν πως όποιος χάσει πλέον, χάνεται. Η ελληνική ομάδα έχει «φρέσκο» το περσινό πάθημα, όταν ταξίδεψε αλώβητη από τη Σεβίλλη στη Μαδρίτη, αλλά η μοναδική της ήττα, από τη Σερβία στους «16», έβαλε άδοξα και πρόωρα την πορεία της στη διοργάνωση. Γι’ αυτό και όλοι στις τάξεις της «επίσημης αγαπημένης» έχουν πλήρη επίγνωση πως θα κριθούν όχι για όσα κατάφεραν μέχρι τώρα, αλλά για όσα πετύχουν από εδώ και πέρα.

Το πρώτο εμπόδιο στο μονοπάτι προς τη δόξα είναι το μεσημέρι του Σαββάτου το Βέλγιο . Η ομάδα του Έντι Καστέλς στην πρώτη φάση έχασε από την οικοδέσποινα Λετονία και την Τσεχία στο , αλλά νίκησε με τον ίδιο τρόπο τη Λιθουανία , διέσυρε την Εσθονία και σφράγισε την πρόκριση με την Ουκρανία . Πρόκειται για ομάδα με «κοντό» rotation, χωρίς μεγάλο βάθος, ούτε πολύ ταλέντο, που ωστόσο παίζει στα όρια και πέρα από τις δυνατότητές της, με πολύ πάθος και συνοχή. Το γεγονός ότι νίκησε στο Ευρωμπάσκετ τη Λιθουανία και σε φιλικό στην Αμβέρσα την Ελλάδα , ενώ στην προετοιμασία της έχασε στο σε και μαρτυρά πως αν μη τι άλλο χρειάζεται πολλή προσοχή.

Ο Ματ Λοτζέσκι του Ολυμπιακού, ο Σαμ Βαν Ρόσομ της Βαλένθια και ο Τζόναθαν Ταμπού της Φουενλαμπράδα συνθέτουν μια πολύ ποιοτική περιφερειακή γραμμή, ενώ ο Αξέλ Ερβέλ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Μπιλμπάο ο Φώτης Κατσικάρης, ξεχωρίζει με την εμπειρία του στη ρακέτα. Οι Βέλγοι δεν έχουν ψηλούς σέντερ, αλλά παίκτες με πλούσια αθλητικά προσόντα, όπως οι Ντε Ζέου, Τούμπα, Μουκούμπου και Εμβουεμά. Σουτάρουν καλά , ενώ παίζουν επιθετική άμυνα και πάνε στα επιθετικά ριμπάουντ.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

Επίθεση: 77,4 – 74
Άμυνα: 68,8 – 68,8
Ευστοχία στα δίποντα: 57,9% – 52%
Ευστοχία στα τρίποντα: 37,3% – 40,4%
Ευστοχία στις βολές: 65,9% – 66,7%
Ριμπάουντ: 35 – 33,4
Αμυντικά Ριμπάουντ: 24,8 – 24
Επιθετικά Ριμπάουντ: 10,2 – 9,4
Ασίστ: 23,2 – 20
Λάθη: 12,4 – 12,6
Κλεψίματα: 2 – 4,4
Τάπες: 3 – 2,4
Φάουλ: 21,4 – 22,4

Πηγή: sport-fm.gr

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: