Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της SKODA   το CITIGOe iV  έφτασε στην Ελλάδα

Με 19.800 ευρώ  μπορείτε να αγοράσετε το  CITIGOe iV που  είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής στην 125χρονη ιστορία της SKODA.

Η είσοδος του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά σηματοδοτεί  την αρχή μιας νέας εποχής στο χώρο της αυτοκίνησης. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με αυτονομία μέχρι 260 χλμ μπορεί να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες κίνησης. Η χωρητικότητα 36,8 kWh μπαταρίας  ιόντων λιθίου  αυξάνει την αυτονομία και δίνει αυτή τη σιγουριά που χρειάζεται ο οδηγός της πόλης και όχι μόνο.

Ο ηλεκτροκινητήρας του SKODA CITIGOe iV είναι ένας σύγχρονος (synchronous) κινητήρας που λειτουργεί έως και τις 11.000 στροφές/λεπτό. Αποδίδει ισχύ 61 kW (83 PS) και έχει μέγιστη ροπή 212 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη αμέσως — όπως συμβαίνει με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. To κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στον κινητήρα και μεταφέρει ενέργεια στους εμπρός τροχούς. Αυτό μειώνει τις μηχανικές απώλειες και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από ένα συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ένας ηλεκτρομηχανικός ενισχυτής φρένων, ο οποίος επιτρέπει τη ρύθμιση της δύναμης πέδησης πιο γρήγορα και με ακρίβεια, βοηθά στην εξασφάλιση εξαιρετικών τιμών πέδησης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του SKODA CITIGOe iV έχει χωρητικότητα 36,8 kWh, εκ των οποίων ωφέλιμα είναι 32,3 kWh. Αποτελείται από 168 κυψέλες και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μ. Με ύψος μόλις 30 εκ., είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του πλαισίου κάτω από τα καθίσματα και τη σήραγγα μετάδοσης. Ως αποτέλεσμα, το CITIGOe iV έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους από το συμβατικό CITIGO, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στα χαρακτηριστικά οδήγησης του αυτοκινήτου. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου χειρίζονται τη σύνδεση μεταξύ της μπαταρίας υψηλής τάσης και του ηλεκτροκινητήρα. Μετατρέπουν την έξοδο DC της μπαταρίας στο εναλλασσόμενο ρεύμα που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του κινητήρα και επίσης ρυθμίζουν τη μεταφορά ροπής σε σχέση με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τη θερμοκρασία και το συνολικό φορτίο.

Το SKODA CITIGOe iV προσφέρει στον οδηγό του την επιλογή τριών διαφορετικών τρόπων οδήγησης. Στην κανονική λειτουργία, ο οδηγός έχει πρόσβαση στη μέγιστη ισχύ εξόδου των 61 kW (83 PS) και 212 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι η επιτάχυνση από 60 έως 100 χλμ./ώρα διαρκεί 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα. Στη λειτουργία Eco, τα ηλεκτρονικά περιορίζουν την ισχύ στα 50 kW (68 PS) και τη ροπή στα 167 Nm. Στη λειτουργία αυτή το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 14,3 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα είναι 120 χλμ./ώρα. Η απόδοση του κλιματισμού είναι επίσης ελαφρώς ρυθμισμένη σε λειτουργία Eco. Το SKODA CITIGOe iV είναι πιο αποδοτικό όταν οδηγείται σε λειτουργία Eco+, η οποία περιορίζει την απόδοση του κινητήρα στα 40 kW (55 PS) και ροπή 133 Nm, παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα 95 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία επιτυγχάνεται με τη μονάδα κλιματισμού απενεργοποιημένη και οδήγηση στη λειτουργία Eco+.

Το CITIGOe iV διαθέτει προηγμένη τεχνολογία η οποία υποστηρίζει κάθε τύπο φόρτισης: σε δημόσιο ταχυφορτιστή 40 kW δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία από άδεια στο 80%. Με χρήση wallbox AC των 7,2 kWh, μια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 4 ώρες και 15 λεπτά ενώ είναι δυνατή η φόρτιση του αυτοκινήτου συνδέοντάς το σε μια συμβατική πρίζα, στο σπίτι ή το γραφείο, με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, με φόρτιση στο 80% σε περίπου 12 ώρες. Φυσικά, το SKODA CITIGOe iV επαναφορτίζει τη μπαταρία του και κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με ανάκτηση της ενέργειας που απελευθερώνεται κατά την πέδηση και την αποθήκευσή της απευθείας στη μπαταρία του. Το ποσό της ανάκτησης μπορεί να οριστεί σε πέντε επίπεδα.

Στην Ελλάδα το CITIGOe iV  διατίθεται αποκλειστικά ως 5θυρο σε μία πλούσια έκδοση εξοπλισμού. Μπορείτε να το ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα CITIGO με κινητήρα εσωτερικής καύσης από την εμπρός μάσκα που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος.

Ενδεικτικά ο εξοπλισμός του νέου SKODA CITIGOe iV περιλαμβάνει:

*             Ζάντες αλουμινίου “Scorpius” 6J x 16″ με μαύρη βαφή

*             Φώτα ημέρας τεχνολογίας LED εμπρός

*             Τριάκτινο δερμάτινο πολύλειτουργικό τιμόνι

*             Σύστημα διατήρησης λωρίδας “LANE ASSIST”

*             Προβολείς ομίχλης

*             Ηλεκτρικά παράθυρα & κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό

*             Ηλεκτρονικό κλιματισμό CLIMATRONIC

*             Σκούρα πίσω τζάμια (SUNSET)

*             Βάση σύνδεσης κινητού με εφαρμογές

*             Ηχοσύστημα πολυμέσων “SWING” με 2 ηχεία

*             Καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου

Το νέο SKODA CITIGOe iV είναι άμεσο διαθέσιμο για παραγγελία με προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.300 €, ενώ ειδικά για την περίοδο του λανσαρίσματος το μοντέλο προφέρεται στα 19.800 €, καθιστώντας το ίσως την πλέον ελκυστική και ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς.

 

 

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της SKODA   το CITIGOe iV  έφτασε στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: