Το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει μήνυμα ισχύος, «οργώνοντας» όλο το Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με όνομα «Καταιγίδα 2019», η οποία διεξάγεται σε όλο το εύρος του Αιγαίου, με 60 και πλέον πλοία να συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια που περιλαμβάνουν και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα σενάρια αυτά έχουν τραβήξει την προσοχή των Τούρκων, οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με συνεχείς πτήσεις των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες οι παραβιάσεις των αεροσκαφών της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο έφτασαν τις 100… παρά μία (99).

Σε επίπεδο μονάδων και σε αντιστοιχία με τους αριθμούς και τα μεγέθη που παρατάσσει ο Ελληνικός Στόλος, η παρουσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ισχνή. Σύμφωνα με το news.gr. ελάχιστες μονάδες με τις μεγαλύτερες να είναι επιπέδου κορβέτας παρακολουθούν, ή προσπαθούν να παρακολουθήσουν από απόσταση τις ενέργειες των Ελλήνων.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (14/06), με την επιθεώρηση της αρμάδας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες οι πλειοψηφία των μονάδων που συμμετέχει τώρα στην άσκηση επισκέφτηκε ακριτικά νησιά στέλνοντας μήνυμα ισχύος και συνεχούς παρουσίας.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο προχώρησε χθες σε μια άσκηση μικρής κλίμακας εντυπώσεων στον κατεχόμενο Άγιο Ιλαρίωνα στην Κύπρο. Εκεί οι γείτονες προχώρησαν σε άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, με σενάριο που είχε να κάνει με συντριβή αεροπλάνου.

Σήμερα έχουν δεσμεύσει περιοχή στα ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο σενάριο της άσκησης που προβλέπει διάσωση σε ανοιχτή θάλασσα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την τουρκική άσκηση:

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: