Tο πιο boho jacket trend της σεζόν θα σου φτιάξει διάθεση και γκαρνταρόμπα, μαζί!

Tο πιο boho jacket trend της σεζόν θα σου φτιάξει διάθεση και γκαρνταρόμπα, μαζί!

Μήπως αυτό το φθινόπωρο θα ακούσουμε περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη λέξη «patchwork»;

Tην λέξη «patchwork» την ακούς συχνά τις τελευταίες 48 ώρες δεν μπορείς να πεις. Χθες βλέποντας το show των Dolce&Gabbana –το παρουσίασαν digital από το Μιλάνο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας και είχε ως βασική θεματική του τα σισιλιάνικα, patchwork μοτίβα- και σήμερα ανακαλύπτοντας μαζί μας το πιο hippie, boho trend στα σακάκια της σεζόν. Ναι, καλά κατάλαβες, πάλι για αυτά τα jackets με το patchwork μιλάμε. Αυτά που έχουμε δει στις συλλογές, για τη σεζόν F/W 2020-21, των Οίκων Prada και Loewe αλλά και στα μικρότερα fashion labels, όπως είναι τα Ganni, Cecilie Copenhagen και Bode.

Τα patchworks είναι το είδος υφάσματος που έχουμε παρακαταθήκη από την δεκαετία του αντικομφορμισμού και της σeξουαλικής απελευθέρωσης, τα 70s. Τότε κάθε πασιφιστής νέος που σεβόταν τον εαυτό του είχε ένα ρούχο με αυτό το print στην γκαρνταρόμπα του, ως σύμβολο της ένωσης των λαών και της πολυπολιτισμικότητας. Και από ότι φαίνεται από τα νέα fashion items των brands και σήμερα πίσω από τον σχεδιασμό αυτών των hot μπουφάν, κρύβεται η ανάγκη όλων μας να ανατρέξουμε στις βασικές πανανθρώπινες αξίες.

Aυτό το trend στα μπουφάν του φετινού χειμώνα δεν είναι μόνο πολύχρωμο, αισιόδοξο και ιδανικό για να κάνεις vintage inspired looks. Είναι και πολύ «ανθρώπινο» στον πυρήνα του. Έτσι όπως ενώνονται πολλά μικρά και διαφορετικά κομμάτια υφάσματος δημιουργώντας ένα ωραίο στυλιστικά αποτέλεσμα, έτσι και συνολικά η μόδα πρέπει να λειτουργεί… ειδικά φέτος: oικουμενικά. 
 Οδηγός Αγοράς: Δέκα εμπριμέ φορέματα που προκαλούν «έκρηξη» χρωμάτων και στυλ

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: