Το παράδειγμα που έφερε ο Θεοδωρικάκος με τον γιο του για την ψήφο των ομογενών


«Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο ενόψει των εορτών.

Έφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον γιο του, ο οποίος σπουδάζει στην Ιταλία, και επειδή ο παππούς του του μεταβίβασε ένα οικόπεδο στη Μάνη και έχει αποκτήσει ΑΦΜ, φαίνεται σαν να ζει κανονικά στην Ελλάδα, στο σπίτι του υπουργού. Ωστόσο βρίσκεται στη γειτονική χώρα και βέβαια όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα εξ αποστάσεως, όπως προβλέπει ο νόμος του πατρός του.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, εντός των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει έλεγχος αναφορικά με το ποιος πηγαίνει πού, είναι ελεύθερη η διέλευση των συνόρων με μια απλή επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε και ακριβή στοιχεία για το πόσοι ομογενείς θα ψηφίσουν από τον τόπο που πραγματικά διαμένουν εκτός Ελλάδος.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: