Το οριστικό συμβόλαιο Hamilton-Mercedes-:Ζητούσε 50 ευρώ αλλά συμφώνησαν για 40 εκ αγγλικές λίρες για το 2021

Το πάρε  δώσε στις προτάσεις και αντιπροτάσεις ανάμεσα στους νομικούς συμβούλους του L.Hamilton και της αγωνιστικής ομάδας της  Mercedes για τη φετινή χρονιά ήταν μαραθώνια.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζητούσε τετραετές συμβόλαιο ύψους 200.000.000 ευρώ. Δηλαδή ήθελε για να συνεχίσει να τρέχει με την Mercedes 50.000.000 ευρώ το χρόνο.

Η γερμανική εταιρία δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο συμβόλαιο γιατί σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα γίνει με τους αγώνες της F1 τις επόμενες χρονιές. Το 2021 είναι η τελευταία χρονιά πριν τις μεγάλες αλλαγές των κανονισμών που θα ισχύσουν από το 2022. Όλα είναι ρευστά. Μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός και η απαγόρευση των θεατών στους αγώνες της F1 έχουν περιορίσει τα έσοδα.

Όσο οι διαπραγματεύσεις έδιναν και έπαιρναν πολλά σενάρια ακούσθηκαν. Στο μεταξύ αρκετές ομάδες έκλειναν πονηρά το μάτι στον παγκόσμια πρωταθλητή ζητώντας μια συνεργασία.

Το γιατί ο Hamilton δεν προχώρησε σε αλλαγή στρατοπέδου μπορούμε να το φανταστούμε.

Πρώτον γιατί καμιά άλλη ομάδα σήμερα δεν είναι τόσο δυνατή όσο η Mercedes. Μια αλλαγή ομάδας θα έφερνε τον παγκόσμιο πρωταθλητή σε χαμηλότερες θέσεις στη γραμμή του τερματισμού. Γιατί ένας καλός οδηγός χρειάζεται και ένα καλοστημένο αυτοκίνητο.

Δεύτερον γιατί καμιά άλλη ομάδα στη F1 δεν μπορούσε να διαθέσει τόσα χρήματα που ζητούσε ο Hamilton για να υπογράψει το συμβόλαιο.

Τρίτον γιατί ο Hamilton αγαπάει την ομάδα του που του χάρισε τόσα πρωταθλήματα. Ο Βρετανός οδηγός φέτος θα συμπληρώσει την 9η χρονιά με την Mercedes και ο στόχος του είναι ο 8ος παγκόσμιος τίτλος.

Τέλος στο σήριαλ

Το σήριαλ υπογράφει δεν υπογράφει τέλειωσε αλλά με κάποιες αλλαγές στις αρχικές απαιτήσεις του Hamilton.

Mercedes και Hamilton συμφώνησαν για συμβόλαιο ενός έτους όποτε το 2022 θα έχουν και οι δύο πλευρές μια καλύτερη εικόνα των αγώνων και το μονοετές συμβόλαιο αντί  για 50 ευρώ έκλεισε στα 40.000.000 αγγλικές λίρες. Και τα χρήματα αυτά είναι για τους 10 αγωνιστικούς μήνες το 2021.

Ο Toto Wolff, το μεγάλο αφεντικό της Mercedes F1 πριν υπογράψει ζύγισε πολλά πράγματα και τελικά πείσθηκε ότι η ομάδα του θα έχει κέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Mercedes για το  2022 θα προχωρήσει με τον George Russell της Williams και είναι άγνωστο αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Bottas που λήγει φέτος.

Βέβαια ιδανικά για την Mercedes θα ήταν η συνεργασία της με τον Ολλανδό Max Verstappen αλλά τα συμβόλαιο του λήγει το 2023.

Ζαλίστηκε ο Valtteri Bottas

Μπορεί ο Hamilton να πέτυχε κατά κάποιον τρόπο το ποσό που ήθελε αλλά σίγουρα   ο «ομόσταυλός» του Valtteri Bottas ζαλίστηκε όταν πληροφορήθηκε το πόσον που δέχθηκε και υπέγραψε  η Mercedes. Το συμβόλαιο του Bottas είναι μόλις 6.500.000 ευρώ.

Τα χρυσά συμβόλαια

Ο Hamilton σήμερα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στη F1. Για να καταλάβετε τη διαφορά , ο δεύτερος καλύτερα ακριβοπληρωμένος πιλότος είναι ο Max Verstappen ο οποίος παίρνει τα μισά από τον Hamilton. Το συμβόλαιο του Verstappen είναι 21.000.000 ευρώ για το  2021. Ο τρίτος καλύτερα αμειβόμενος  οδηγός είναι  ο Charles Leclerc με 11 εκατομμύρια . Ίδιο συμβόλαιο έχει και ο Daniel Ricciardo.

Μια ακόμη σημαντική επιστροφή είναι του Fernando Alonso  που σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε με  7.5 εκατομμύρια ευρώ για το 2021.

Το οριστικό συμβόλαιο Hamilton-Mercedes-:Ζητούσε 50 ευρώ αλλά συμφώνησαν για 40 εκ αγγλικές λίρες για το 2021 gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: