Το Nissan LEAF δίνει ρεύμα στα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, σηματοδοτώντας την παραγωγή 250 χιλιάδων ηλεκτρικών οχημάτων

Στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, η Nissan LEAF παρέχει ρεύμα στον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό του εργοστασίου της Nissan στο Sunderland. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί το ορόσημο της παραγωγής 250.000 οχημάτων του δημοφιλούς μοντέλου.


Nissan Sunderland’s Christmas

Η ικανότητα του Nissan LEAF να μεταφέρει ενέργεια από το όχημα στο δίκτυο (μερικές φορές  από το όχημα στο κτίριο ή από το όχημα σε όλα — V2X) δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας στα χέρια του ιδιοκτήτη, μετατρέποντας το όχημά του σε κινητό ενεργειακό κόμβο. Οι κάτοχοι του LEAF  μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία του οχήματός τους και να την προσφέρουν στο δίκτυο, στο κτίριο τους ή, τώρα στις γιορτές, στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους!

Έτσι στο Sunderland, έκαναν χρήση αυτής της ιδιότητας, δηλαδή την ικανότητα του LEAF να λειτουργεί ως κινητή μονάδα παραγωγής ενέργειας και φωταγώγησαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των 10 μέτρων καθώς επίσης και τους αστραφτερούς ταράνδους που το περιβάλλουν. Όλα τροφοδοτούνται από την μπαταρία του οχήματος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία V2X (ή V2X-MAS TREE).

Ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, δήλωσε:

«Το να κατασκευάσεις  ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Νissan LEAF, είναι ένα τεράστιο ορόσημο και καταδεικνύει την τεχνογνωσία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που έχουμε δημιουργήσει στο εργοστάσιό μας την τελευταία δεκαετία. Φέτος «εξηλεκτρίσαμε»  πλήρως τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου με τις νέες εκδόσεις των Qashqai και Juke που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, οπότε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με το αυθεντικό μας EV, είναι ένας θεαματικός και κατάλληλος τρόπος για να τελειώσει το 2022».

Η τεχνολογία επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να ενσωματώνονται πλήρως στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ικανότητας του δικτύου να χειρίζεται την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και στην πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.

Το Nissan LEAF που κατασκευάζεται  στο Sunderland για περισσότερο από μια δεκαετία, ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Το Nissan Qashqai, το αυθεντικό crossover με την μεγάλη κληρονομιά, προσφέρεται τώρα με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ενώ το Nissan Juke είναι πλέον εξοπλισμένο με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Το 2021, το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland ανακηρύχθηκε ως έδρα του EV36ZERO, ενός εμβληματικού οικοσυστήματος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. Λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.

 

 

Το Nissan LEAF δίνει ρεύμα στα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, σηματοδοτώντας την παραγωγή 250 χιλιάδων ηλεκτρικών οχημάτων gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: