Το Nissan LEAF  απέσπασε την κορυφαία “πράσινη” βαθμολογία  από το Green NCAP

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program.

Το  Green New Car Assessment Program είναι η  νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Το δεύτερης γενιάς Nissan LEAF, είναι  το τρίτο EV που δοκιμάστηκε από το Green NCAP, καταφέρνοντας να αποσπάσει την μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Το Green NCAP δοκιμάζει τα οχήματα, εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές ρύπων που παράγονται από τη στιγμή που βρίσκονται στο δρόμο και δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια που προέρχεται από την παραγωγή ηλεκτρισμού, ή την παραγωγή καυσίμων.

«Σε αυτή τη βάση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την καθαρότερη, πιο αποτελεσματική κινητικότητα», αναφέρει τo Green NCAP, σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αποτελεί την εικόνα του  Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το Nissan LEAF -στην Ελληνική αγορά είναι διαθέσιμο με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ-συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα  EVς παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το Nissan LEAF  απέσπασε την κορυφαία “πράσινη” βαθμολογία  από το Green NCAP gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: