To νέο Volvo EX90 δημιουργεί τις προϋποθέσεις εμπιστοσύνης μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας

Η νέα μόδα επικοινωνίας με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι να …μιλάς στο κινητό σου -χωρίς φυσικά να το κρατάς- και να ρωτάς λεπτομέρειες για μια διαδρομή η για το που βρίσκεται ο πλησιέστερος σταθμός υγρών καυσίμων, αν υπάρχουν φορτιστές για τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σας η τέλος πάντων που μπορείτε να πιείτε έναν καλό καφέ.Ας παραβλέψουμε αυτές τις πληροφορίες και ας πάμε σε ένα πιο σύνθετο πρόβλημα.

Εάν έχετε ποτέ ρωτήσει ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή «Τι θέλεις να κάνω;», με μία υποψία απελπισίας στη φωνή σας; Γνωρίζετε πόση σύγχυση προκαλείται όταν καταρρέει η επικοινωνία απο μία τεχνολογική συσκευή.

Φανταστείτε τώρα τι θα μπορούσε να γίνει εάν μία τέτοια «κατάρρευση» συνέβαινε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς μεταφέρεστε από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο ή το αυτόνομο πρόγραμμα οδήγησης. Είναι καταστάσεις στις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η αβεβαιότητα.Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι «φορτωμένα» με νέες δυνατότητες, λειτουργίες και τεχνολογίες. Όλα όσα βρίσκονται στον επεξεργαστή του αυτοκινήτου των νέων Volvo είναι σίγουρα για να κάνουν στον οδηγό πιο εύκολο το ταξίδι του. Να τον διευκολύνουν στην οδήγηση και να τον κάνουν να νοιώσει  πιο ασφαλής.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα πρέπει να παρέχουν ξεκάθαρες πληροφορίες, συναφείς με ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο οδηγός κάθε στιγμή.

Έχοντας αυτό υπόψη, η Volvo για το EX90 έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητα το να κάνει τη μετάβαση από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο πρόγραμμα οδήγησης (και στο μέλλον, στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης) εύκολη και ενστικτώδη. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, μέσω των οθονών του αυτοκινήτου.

Στο Volvo EX90, την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV μας, μία μεγάλη κεντρική οθόνη  δίνει γρήγορη πρόσβαση στην πλοήγηση, τα media και το τηλέφωνο. Οι διάφορες ρυθμίσεις  και άλλες συνηθισμένες ενέργειες τώρα γίνονται εύκολα. Δεν χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής για να ρυθμίσεις αυτό που θέλεις. Σε ορισμένα αυτοκίνητα για να βάλεις ένα πρόγραμμα η κάτι πιο απλό, για παράδειγμα την πλοήγηση πρέπει να έχεις γνώσεις …προγραμματιστή. Σκοπός στα καινούργια προγράμματα δεν είναι να προβληματίζουν αλλά να κάνουν πιο απλή τη ζωή μας. Ο ηλεκτρονικός συνοδηγός σας ανάλογα με το αν είστε σταθμευμένοι ή οδηγείτε, ή μιλάτε στο τηλέφωνο, θα σας προτείνει μέσω μίας ειδικής προσαρμοστικής γραμμής μενού ,τις ενέργειες που έχουν περισσότερο νόημα για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Μία δεύτερη, μικρότερη οθόνη που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το τιμόνι δίνει πιο σχετικές πληροφορίες στον οδηγό. Τέλος το όχημα προσαρμόζει την αλλαγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, διασφαλίζοντας ότι ξέρετε τι να περιμένετε από το αυτοκίνητο — και τι περιμένει αυτό από εσάς.

Ο Thomas Stovicek, Επικεφαλής Εμπειρίας Χρήστη στη Volvo Cars είπε σχετικά:

«Θέλουμε η εμπειρία οδήγησής σας να χαρακτηρίζεται από προσήλωση, απλότητα και ασφάλεια. Καθώς το αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται καλύτερα από ποτέ τόσο εσάς όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ακόμη πιο ασφαλή κατάσταση, μειώνοντας τη σύγχυση που οφείλεται στα διάφορα προγράμματα, την απόσπαση προσοχής και την υπερπληθώρα πληροφορίας».Ας δούμε με ποιον τρόπο τα αυτοκίνητα της Volvo δημιουργούν τις προϋποθέσεις εμπιστοσύνης

Συνδυάζοντας τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να ανιχνεύει τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο μέσω εξελιγμένου λογισμικού που αναπτύχθηκε από τη Volvo Cars και του κεντρικού υπολογιστή του αυτοκινήτου, ο «εγκέφαλος» κατανοεί καλύτερα τόσο τις δυνατότητες του οδηγού όσο και τον κόσμο που τον περιβάλλει. Στόχος είναι το αυτοκίνητο να μπορεί να διαβάσει κάθε κατάσταση και να σας παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες με βάση αυτά τα δεδομένα».

Η προηγμένη σειρά των αισθητήρων δίνει μία πλήρη άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να αντιδρά προληπτικά σε όσα συμβαίνουν γύρω του, ακόμα και όταν το πρόγραμμα υποβοηθούμενης οδήγησης δεν είναι ενεργό. Όταν για παράδειγμα βρίσκεστε σε υποβοηθούμενη οδήγηση, το αυτοκίνητο θα σας ενημερώνει διαρκώς για το τι βλέπει εκείνη τη στιγμή και θα σας δίνει την πληροφορία που πραγματικά χρειάζεστε. Εκτός από το να παρέχει υποστήριξη στο τιμόνι και να σας βοηθά να διατηρείτε μία σταθερή ταχύτητα, το πρόγραμμα σας βοηθά καθώς αλλάζετε λωρίδες και σας προστατεύει απο τυχόν λάθη.

Το Volvo EX90 θα διαθέτει ήδη τον απαιτούμενο εξοπλισμό για αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναλαμβάνει την οδήγηση για εσάς. Το προσαρμοστικό περιβάλλον χρήστη είναι σχεδιασμένο για να κάνει τη μετάβαση ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης όσο το δυνατόν πιο ομαλή και προβλέψιμη.

To νέο Volvo EX90 δημιουργεί τις προϋποθέσεις εμπιστοσύνης μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: