Το νέο Volkswagen T-Cross βρέθηκε στην κορυφή του  Euro NCAP

Στις δοκιμές του Euro NCAP όλα τα αυτοκίνητα εξετάζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Και βαθμολογούνται ξεχωριστά και στις τέσσερις. Στο τέλος συγκεντρώνεται η βαθμολογία και υπάρχει το αποτέλεσμα που δίνεται σε κάθε μοντέλο.

Στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP , το νέο Volkswagen T-Cross σημείωσε επίδοση άνω του 80% σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, σημείωσε 97% στην ασφάλεια ενηλίκων, 86% σε αυτήν των παιδιών, 81% στους εκτός αυτοκινήτου χρήστες του δρόμου (πεζούς, δικυκλιστές κλπ.) και 80% στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό του εξοπλισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα μοντέλα που τα τελευταία τρία  χρόνια αναδείχθηκαν ως Best in Class από τον Euro NCAP για την ασφάλεια που προσφέρουν, μόνο ένα είχε πετύχει ξανά κάτι τέτοιο και αυτό ήταν το Volkswagen Arteon, δείγμα της σημασίας που δίνει η Volkswagen στην ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της!

Με αυτήν την αφορμή, ο Rolf Bergmann, ειδικός της Volkswagen σε θέματα ασφάλειας,  σχολίασε σχετικά:


The heart of the Centre of Competence for Safety is the new state-of-the-art sled system.

«Στη Volkswagen, δημιουργούμε αυτοκίνητα που ξεπερνούν κατά πολύ τις απαιτήσεις του Euro NCAP, με ιστορία 20 και πλέον χρόνων, με χιλιάδες δοκιμές και πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν είναι τόσο τα πέντε αστέρια που κέρδισε το T-Cross, όσο η εξαιρετική επίδοση σε κάθε επιμέρους κατηγορία. Το νέο T-Cross είναι  ίσως το πιο πλήρες αυτοκίνητο σε συστήματα ασφάλειας στο βασικό εξοπλισμό όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά συγκρινόμενο και με μεγαλύτερα μοντέλα, αποδεικνύει ότι ένα compact SUV μπορεί να είναι εντυπωσιακά ασφαλές. Γνωρίζαμε από τη αρχή ότι δημιουργούμε ένα compact SUV που θα παρέχει κορυφαία ασφάλεια. Αυτό το απέδειξαν και οι δικές μας δοκιμές με ανδρείκελα, πριν το αυτοκίνητο κυκλοφορήσει καν στο δρόμο. Οι δοκιμές του Euro NCAP με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα απλά επισφραγίζουν και επίσημα την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το νέο μας μοντέλο».

Το νέο T-Cross διατίθεται με πολύ πλούσιο εξοπλισμό ήδη στην εισαγωγική του έκδοση Life και προτεινόμενη τιμή λιανικής από 17.400 €.

Το νέο Volkswagen T-Cross βρέθηκε στην κορυφή του  Euro NCAP gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: