Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις

Έξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας, είναι το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τον συνωστισμό που ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχει σκέψη για χρονικούς περιορισμούς στην κυκλοφορία και από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms το οποίο μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι.

Το μέτρο αυτό εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms. Θα περιοριστεί, έτσι και η έξοδος των πιο ηλικιωμένων που είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά το Μαξίμου.

Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, όπως αναφέρει η “Καθημερινή” ίσως υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση των πολιτών από την αναμενόμενη κόπωση. Πιθανολογείται οτι θα υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλα μέτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αποτελεί σημείο όπου παρατηρείται συνωστισμός.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: