Το ΝΑΤΟ αιτείται τη διερεύνηση της ασθένειας του Ναβάλνι

Να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες αρρώστησε ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος χαρακτήρισε ως αξιόπιστες τις ιατρικές αναφορές για την τοξική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του.

«Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε τα συμπεράσματα των γιατρών του νοσοκομείου και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μια διαφανής έρευνα, για να διαπιστωθεί τι συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο Βερολίνο πριν από την σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ναβάλνι άρχισε να νοιώθει αδιαθεσία την περασμένη Πέμπτη ενώ επέστρεφε αεροπορικώς στην Μόσχα από το Oμσκ. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ρώσου πολιτικού ο επικριτής του Κρεμλίνου και της διαφθοράς στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης ενδέχεται να δηλητηριάστηκε λίγη ώρα πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο, όταν στο καφέ του αεροδρομίου ήπιε τσάι.

«Να γίνουν αδιάβλητες εκλογές στη Λευκορωσία»

Επίσης, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης της Λευκορωσίας να χρησιμοποιήσει τη Συμμαχία ως αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να καταστείλει τις διαμαρτυρίες θα είναι «λαθεμένη και άδικη».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Λευκορωσία μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, τα αποτελέσματα των οποίων σύμφωνα με τους αντιπάλους του Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν προϊόν νοθείας.

«Το ΝΑΤΟ δεν αναπτύσσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην περιοχή, ως εκ τούτου οιαδήποτε προσπάθεια από το καθεστώς της Λευκορωσίας να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ ως δικαιολογία ή ως αφορμή για να καταστείλει τους διαδηλωτές μέσα στην ίδια τους την χώρα είναι απολύτως λαθεμένη και απολύτως άδικη», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: