Το μυστικό για πραγματικά σφιχτό βραστό αυγό

Λένε πως τίποτα δεν νικά ένα καλοβρασμένο, σφιχτό , μόνο που η επίτευξή του δεν είναι πάντα εύκολη.

Γιατί όσο καλά κι αν έχουμε υπολογίσει τον χρόνο βρασμού, ξεχνάμε συνήθως μια μικρή λεπτομέρεια: πως το αυγό συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και όταν βγει από τη .

Γι’ αυτό και οι σεφ προτείνουν κάτι απλό μεν, σημαντικότατο δε: όποιον τρόπο βρασμού κι αν έχουμε επιλέξει, είναι υποχρεωτικό να περάσουμε τα αυγά από ένα μπολ με παγωμένο όταν τα βγάλουμε από το σκεύος.

Αυτό θα σταματήσει τη διαδικασία του μαγειρέματος, μιας και στο σφιχτό αυγό κάθε παραπανίσιο λεπτό μετράει δυσανάλογα πολύ.

Για 1-2 λεπτά τα αφήνουμε στο παγωμένο νερό και μετά είναι έτοιμα…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: