Το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στο σκεύος

Το ψήσιμο του ψαριού αποδεικνύεται δυσκολότερο απ’ όσο νομίζουμε, καθώς αντίθετα από το παχύ , είναι ευαίσθητο και ντελικάτο.

Κι ενώ το αποφασιστικό βήμα έχει να κάνει με την επιλογή του κατάλληλου είδους ψαριού για ψήσιμο, η Kelli Foster και συγγραφέας πολλών μπεστ σέλερ μαγειρικής έχει ένα κόλπο όταν ψήνει ψάρι.

Αφού επιβεβαιώσει πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πράγματι να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα ή το σκεύος, μας λέει πως το μεγάλο βήμα έχει να κάνει με την επάλειψη του ψαριού.

Είτε μιλάμε για ολόκληρο ψάρι είτε για φιλέτο, είναι σημαντικό να το αλείψουμε με ένα στρώμα . Κι ενώ το ελαιόλαδο λειτουργεί εδώ ικανοποιητικά, η ίδια έχει καταλήξει σε κάτι ακόμα αποτελεσματικότερο: τη μαγιονέζα.

«Αλείψτε μαγιονέζα και στις δύο πλευρές και μετά καρυκέψτε το ψάρι πριν το βάλετε στο γκριλ. Η μαγιονέζα όχι μόνο προσκολλάται στο ψάρι πολύ καλά, αλλά κρατά το κρέας του μαλακό και το αποτρέπει από το να κολλήσει στο γκριλ».

Κι αν δεν μας αρέσει η ; «Μην ανησυχείτε», τονίζει, «το ψάρι δεν θα έχει γεύση μαγιονέζας, καθώς η γεύση της δεν είναι ανιχνεύσιμη μετά το μαγείρεμα»…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: