Το μυστικό δωμάτιο της Coca Cola και το Club 33 της Disneyland, δεν δέχονται επισκέπτες

Μυστικές οργανώσεις, μυστηριώδη δωμάτια, αποθήκες και σπήλαια.

Bohemian Grove

Ένα μυστήριο μέρος έκτασης 10 στρεμμάτων, στο δάσος στο Μόντε Ρίο της Καλιφόρνια. Τα τελευταία 130 χρόνια, μόνο τα τα μέλη της οργάνωσης Bohemian Club μπορούν να κατασκηνώνουν εκεί για δυο βδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μέλη μπορούν να καλέσουν φίλους και συγγενείς, αλλά μόνο για συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Στο κλαμπ που ιδρύθηκε το 1872, ανήκουν ισχυροί ηγέτες, μερικοί από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου, διάσημοι μουσικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και μόλις 4 γυναίκες, για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία. Στο Bohemian Grove έχουν γίνει σημαντικές συζητήσεις, μεταξύ των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη. Φημολογείται ότι, εκεί σχεδιάστηκε το Πρόγραμμα Μανχάταν, δηλαδή το απόρρητο αγγλο-αμερικανικό πρόγραμμα παραγωγής ατομικών βομβών το 1942. Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη μυστηριώδη κατασκήνωση, δίνουν και παίρνουν. Τον Ιούλιο του 2000, ο δημοσιογράφος Alex Jones και ο cameraman του, κατάφεραν να μπουν στο δάσος με κρυφές κάμερες. Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι, πρόκειται για παγανιστές και υποστήριξε ότι, κάποτε έκαναν πραγματικές θυσίες στο Bohemian Grove. Ο Alex Jones συνελήφθη λίγα χρόνια αργότερα, για παράνομη είσοδο.

Το μυστικό δωμάτιο της Coca Cola
Η συνταγή του διάσημου αναψυκτικού παραμένει ακόμη άγνωστη.
Η περίφημη φόρμουλα δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά μυστικά.
Το 2011 μεταφέρθηκε από την SunTrust Bank της Ατλάντα, στο κτίριο World of Coca-Cola. Το κοινό μπορεί επισκεφτεί τον Κτίριο της Coca Cola, αφού περάσει από έλεγχο.
Εκεί μαθαίνει την προέλευση της μυστικής φόρμουλας, πώς οι ανταγωνιστές προσπάθησαν αντιγράψουν τη συνταγή και να πειραματιστούν με τη δική τους συνταγή.
Κανένας όμως, δεν μπορεί να εισέλθει στο θησαυροφυλάκιο, που κρύβεται η μυστική φόρμουλα.

Το σπήλαιο Λάσκω

Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Γαλλία και είναι γεμάτο παλαιολιθικές τοιχογραφίες. σε πολύ καλή κατάσταση.
Το 1979 χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Ανακαλύφθηκε τυχαία από τέσσερις έφηβους το 1940.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, στα τοιχώματα υπήρχε ένα παχύ στρώμα κρυστάλλων ασβεστίτη, που διατηρούσε τις τοιχογραφίες αναλλοίωτες.
Όμως, το διοξείδιο του άνθρακα που παραγόταν από τους επισκέπτες, άρχισε να καταστρέφει τις τοιχογραφίες.
Το 1955 βρέθηκαν τα πρώτα σημάδια φθοράς.
Οι ειδικοί απαγόρευσαν την είσοδο στο κοινό και προσπαθούν να επαναφέρουν τις συνθήκες, που επικρατούσαν πριν πατήσει το πόδι του ο άνθρωπος.

Club 33 στην Disneyland
Βρίσκεται στη Φλόριντα και η είσοδος είναι ανοιχτή μόνο για τα μέλη, μεταξύ των οποίων είναι ισχυροί ηγέτες, πλούσιοι επιχειρηματίες και ηθοποιοί.
Λέγεται ότι υπάρχει λίστα αναμονής 14 ετών, για να εισέλθουν νέα μέλη.
Η ετήσια συνδρομή είναι 15.000 δολάρια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις φίλοι των μελών μπορούν να εισέλθουν, μόνο αν πρώτα πάρουν έγκριση.
Είναι από τα λίγα σημεία στην Disneyland που μπορεί κάποιος να καταναλώσει αλκοόλ.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ
Βρίσκεται κοντά στο Βόρειο Πόλο, στο νησί Σπιτσβέργη του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ στη Νορβηγία.
Ιδρύθηκε στις αρχές του 2008, για να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, σε περίπτωση που κινδυνεύσουν οι πηγές τροφίμων λόγω συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών.
Φιλοξενεί περισσότερα από 800.000 διαφορετικά είδη σπόρων.
Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση.
Τα νερά όμως, από το λιώσιμο των πάγων εισήλθαν στην επτασφράγιστη Τράπεζα και λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, μετατράπηκαν σε πάγο.
Μέχρι στιγμής οι σπόροι παραμένουν ασφαλείς σε θερμοκρασία -18C.

Πηγή: valueforlife.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: