Το μήνυμα Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο προκάλεσε εσωκομματικές έριδες

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε διαδικτυακό μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εσωκομματικές έριδες.

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Tσίπρας.

Το σχετικό διαδικτυακό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τη θερμοκρασία στην Κουμουνδούρου και ο Δεκαπενταύγουστος μόνο ήρεμος δεν ήταν.

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή,…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Ακρίτα: Όταν τα λέει η Κεραμέως την στηλιτεύουμε, όταν τα λέει ο Τσίπρας είναι Σάββατο

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα άσκησε κριτική λέγοντας πως: «Όταν τα λέει η Κεραμέως που στο κάτω κάτω είναι ένθεη και δεξιά, κάποιοι από εμάς την στηλιτεύουμε. Όταν ο Τσίπρας κάνει ανακοίνωση που μοιάζει σαν να την έγραψε η Κεραμέως, είναι απλώς Σάββατο».

Αναλυτικά η δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook: «Όταν τα λέει η Κεραμέως που στο κάτω κάτω είναι ένθεη και δεξιά, κάποιοι από εμάς την στηλιτεύουμε. Όταν ο Τσίπρας κάνει ανακοίνωση που μοιάζει σαν να την έγραψε η Κεραμέως, είναι απλώς Σάββατο.

Δεν χρειάζεται (ορισμένοι) Συριζαίοι να τα βρίσκουν όλα τέλεια. Αυτά ας τα αφήσουν για άλλους χώρους που ξέρουν να το κάνουν 40 χρόνια τώρα πολύ …καλύτερα.

Και βέβαια θα τοποθετούμαστε και βέβαια, βεβαιότατα δεν θα χαϊδεύουμε αυτιά. Χωρίς κριτική κανένα κόμμα δεν πάει μπροστά, χωρίς αντίλογο κανένα κίνημα δεν βελτιώνεται, χωρίς την αντίθετη άποψη τίποτα δεν προχωράει. Μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη των άλλων αλλά κυρίως από τα δικά μας. Μπορεί να κάνω λάθος».

Όταν τα λέει η Κεραμέως που στο κάτω κάτω είναι ένθεη και δεξιά, κάποιοι από εμάς την στηλιτεύουμε. Όταν ο Τσίπρας κάνει…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

«Αντεπίθεση» από Πολάκη και Καρανίκα

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Καρανίκας με δικές τους αναρτήσεις στα social media άσκησαν κριτική σε όσους δεν «άρεσε» το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε όσους έκαναν κριτική απάντησαν σε πολύ υψηλό τόνο στελέχη των προεδρικών. Ο Παύλος Πολάκης έγραψε σχετικά:

Αυτό και τίποτα άλλο: Ίσως λίγο ξύδι και δεξιόθεν και «αριστερόθεν»…

ΥΓ η ανάρτηση του Αλεξη έφτασε τα 12.000 λάικ. Αυτό ενοχλεί και ξαμοληθήκαν τα τρολ του Μοσχάτου και… άλλοι…», αναφέρει ο πρώην υπουργός Υγείας.

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!Ίσως λίγο ξύδι και δεξιοθεν και «αριστερόθεν»…ΥΓ η ανάρτηση του Αλεξη έφτασε τα 12.000 λαικ.Αυτο ενοχλεί και ξαμοληθήκαν τα τρολ του Μοσχατου και …..άλλοι….

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

Από την πλευρά του ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει θεσμική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στο Facebook: «Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.

Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας.

Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες.

Υ.Γ. (στην ώρα του) Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και η ένταση της γραφής είναι λόγω της αίσθησης άδικου προς την ιστορία, το κόμμα και τον πρόεδρο».

Η Βάκη απάντησε στον Καρανίκα: «Αν δεν με εκφράζει η ανάρτηση Τσίπρα είμαι “θηλαστικό του ΣΥΡΙΖΑ”;»

Το σχόλιο του Νίκου Καρανίκα, μέσω του οποίου υποστήριζε τον Αλέξη Τσίπρα για το επίμαχο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δεκαπενταύγουστο, προκάλεσε την αντίδραση της Φωτεινής Βάκη.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αν δηλαδή δεν με εκφράζει η ανάρτηση του Α. Τσίπρα είμαι»αμόρφωτη, κομπλεξική μηδενίστρια» ή κάποιο «θηλαστικό του ΣΥΡΙΖΑ» και αν δεν συντάσσομαι με εθνικισμούς είμαι μια «αριστερίζουσα εκκρεμότητα»; Κατά τ’ άλλα «μελό» άρσεις των μανιχαϊσμών και διαλεκτικές -sic- υπερβάσεις αντιθέτων, όπως Αριστερά και θρησκευτική πίστη πλημμυρίζουν το διαδίκτυο προς επίρρωσιν της περίφημης ανάρτησης αλλά η δημόσια έκφραση μιας άλλης άποψης είναι για κάποιους υπονόμευση, διάσπαση, εμφύλιος, κοκ. Με την ευχή και την ελπίδα να μάθουμε πάλι να «κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά» σας καλημερίζω άπαντες και άπασες».

Αν δηλαδή δεν με εκφράζει η ανάρτηση του Α. Τσίπρα είμαι“αμόρφωτη, κομπλεξική μηδενίστρια” ή κάποιο “θηλαστικό του…

Δημοσιεύτηκε από Φωτεινή Βάκη στις Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

«Βολές» και από Καββαδία για Καρανίκα

Η Αννέτα Καββαδία δεν άφησε ασχολίαστες τις εκφράσεις του Νίκου Καρανίκα, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα.

«Εκκρεμότητες έχω πολλές στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν θεώρησα «εκκρεμότητα» συντρόφους και συντρόφισσές μου. Ποτέ – στο όνομα οποιασδήποτε εσωκομματικής «διαμάχης» – δεν διανοήθηκα χαρακτηρισμούς όπως «αμόρφωτα, κομπλεξικά, θηλαστικά, παράσιτα» και «ανιστόρητοι μηδενιστές σεχταριστές» στους οποίους, μάλιστα, δείχνουν κάποιοι και την πόρτα της εξόδου (αλήθεια, ποιος και από πού διώχνει κάποιους άλλους, άραγε;). Ποτέ δεν διανοήθηκα τέτοιο βαθμό χυδαιότητας που να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί ανθρώπους που επί χρόνια έχουν ταχθεί στον κοινό αγώνα, για «υπόγεια γραμμή επικοινωνίας με τα υπόγεια του Μαξίμου», αναφέρει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκκρεμότητες έχω πολλές στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν θεώρησα «εκκρεμότητα» συντρόφους και συντρόφισσές μου. Ποτέ – στο…

Δημοσιεύτηκε από Anneta Kavadia στις Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: