Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 43 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για τα 43 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει άνοιγμα προς όλους τους πολίτες για συστράτευση με την παράταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, την οποία παρουσίασε πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το αποτύπωμα της Νέας Δημοκρατίας στην νεότερη ιστορία της χώρας είναι έντονο και αναφέρθηκε στην αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατοχύρωση της θέσης μας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, στην πίστη στην ελεύθερη οικονομία, στις μάχες για τα εθνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι ρίζες της ΝΔ στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές και οι αξίες της, όπως η ελευθερία, ο υγιής ανταγωνισμός, η αλληλεγγύη, η αξιοκρατία και η πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού, πιο επίκαιρες από ποτέ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει: «Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της. Όπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Και πάνω απ’ όλα, η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες. Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, τον διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών. Σαράντα τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας φωτίζει ακόμα τον δρόμο μας. Προχωράμε μπροστά και προχωράμε δυνατά. Για να γράψουμε ξανά οι Έλληνες τη δική μας ιστορία».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: