To MINI Cabrio γιορτάζει την 30ή επέτειο και κυκλοφορεί σε Seaside Edition με μπλε και άσπρα χρώματα

To MINI Cabrio,το σπορ τετραθέσιο open-top MINI γιορτάζει την 30ή επέτειο του και οι  κατασκευαστές πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τιμούν τους φίλους της φίρμας παρουσιάζοντας ειδικές εκδόσεις. Στην περίπτωση αυτή η εταιρία παρουσίασε το MINI Cabrio στην ειδική έκδοση Seaside Edition με ανοιχτή οροφή και εξατομικευμένο στυλ.

Όσον αφορά τα χρώματα η επιλογή είναι άριστη. Σε λαμπερό μπλε φινίρισμα Caribbean Aqua ή σε ανοιχτό χρώμα αμαξώματος Nanuq White. Δηλαδή μπλε όπως η θάλασσα και λευκό όπως η παραλία.

Φυσικά η Seaside Edition είναι εξοπλισμένη με ότι καλύτερο ταιριάζει σε ένα νεανικό αυτοκίνητο με open οροφή για να υπάρχει, μα τι άλλο από την αίσθηση της ελευθερίας. Φυσικά τα χρώματα είναι τόσο όμορφα και στις δύο προτάσεις που θα δυσκολέψουν τον ενδιαφερόμενο. Το δίλλημα για το σπορ classic μοντέλο είναι:

Caribbean Aqua (λαμπερό μπλε φινίρισμα) η Nanuq White (ανοιχτό χρώμα) ;

Το Mini είναι το μικρό πολυτελές cabrio που αναμφισβήτητα έχει μια εντυπωσιακά ξεχωριστή εμφάνιση που ακολουθεί το παραδοσιακό στυλ της μάρκας.

Αν οδηγήσεις το MINI Cooper S, με τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 131 kW/178 hp με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo σίγουρα θα εντυπωσιασθείς τόσο με τη άψογη κύλιση που έχει στο δρόμο όσο και με τα εκπληκτικά κρατήματα. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h επιτυγχάνεται σε 7,2 δευτερόλεπτα. Στρίβεις και νοιώθεις ότι το αυτοκίνητο είναι κολλημένο στο δρόμο όπως συμβαίνει με τα go-kart.

Το MINI Cooper προσφέρει επίσης τη χαρακτηριστική αίσθηση των μοντέλων ΜΙΝΙ, διαθέτοντας ένα 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει ισχύ 100 kW/136 hp. Το μαύρο soft top που λειτουργεί ηλεκτρικά διαμορφώνει πιο χαλαρούς ρυθμούς καθώς ανοίγει και κλείνει αυτόματα σε ταχύτητες έως 30 km/h.

Αυτά βέβαια είναι γνωστά. Το καινούργιο στην ιστορία είναι ότι από το  Φεβρουάριο του 2023, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Seaside Edition του MINI Cabrio θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του κομψού οχήματος με μία ειδική για το μοντέλο σχεδίαση τόσο για το εξωτερικό όσο και για το εσωτερικό. Διπλές διακοσμητικές λωρίδες σε λευκό χρώμα ξεκινούν από τις πλαϊνές πόρτες και καταλήγουν στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ ο αποκλειστικός εξωτερικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με ένα μοναδικό γραφικό στον εμπρός προφυλακτήρα, όπου ένα στυλιζαρισμένο ‘30’ παραπέμπει και πάλι στην επέτειο του μοντέλου.

Αυτό δημιουργεί μία κομψή αντίθεση με το εμπνευσμένο από το θαλασσί της θάλασσας Caribbean Aqua, τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του ανοιχτού τετραθέσιου αυτοκινήτου. Στο φινίρισμα Nanuq White, το ανοιχτόχρωμο αμάξωμα αποπνέει μία ιδιαίτερη γοητεία: εδώ το MINI Cabrio θυμίζει σύννεφα πουά πάνω σε έναν βαθύ μπλε καλοκαιρινό ουρανό.

Τα πλαϊνά διακοσμητικά με τη διακριτική επιγραφή “Seaside” της έκδοσης αναδεικνύουν την 30ή επέτειο του μοντέλου με περίτεχνα σχεδιασμένους αριθμούς σε ανοιχτό και σκούρο μπλε χρώμα. Τα γενέθλια-ορόσημο τιμώνται επίσης με την αποκλειστική επιγραφή “Seaside” σε σπορ πορτοκαλί χρωματισμό στο πίσω μέρος.

Από την άλλη, οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke θυμίζουν παλλόμενα κύματα στο νερό. Σε αντίθεση, τα ειδικά καλύμματα των τροχών παραμένουν ακίνητα: εδώ εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο αριθμός της επετείου που προσδίδει τη δέουσα βαρύτητα σε επίπεδο αισθητικής εξασφαλίζοντας μια τέλεια εμφάνιση σε όλες τις συνθήκες.

Ακόμη και κατά την είσοδό σας στο εσωτερικό του οχήματος, οι διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες στο σχέδιο της επετειακής έκδοσης με δύο λευκές ρίγες και την επιγραφή Seaside αποπνέουν μία αποκλειστική αύρα.

Τη διαφορά κάνουν τα δερμάτινα Carbon Black καθίσματα σε συνδυασμό με τα άνετα προστατευτικά γονάτων και τα υποβραχιόνια στις πόρτες που προσφέρουν άνεση και εναρμονίζονται ιδανικά με τα δύο εξωτερικά χρώματα Caribbean Aqua και Nanuq White όταν η μαλακή οροφή είναι ανοιχτή.

Οι διακοσμητικές λωρίδες στα ταμπλό υιοθετούν επίσης ένα σχέδιο ειδικό για την έκδοση: τόσο το τυπωμένο μοτίβο όσο και η επιγραφή παραπέμπουν για μία ακόμα φορά στη σημαντική επέτειο. Αυτό το μοτίβο εμφανίζεται επίσης και στα πατάκια με τη μορφή ενός περίτεχνου σήματος. Η κάτω ακτίνα του σπορ δερμάτινου τιμονιού φέρει την ομώνυμη επιγραφή “Seaside” της νέας έκδοσης MINI.

Το κλειδί του οχήματος με το γραφικό μοτίβο κύματος σε ιριδίζουσες μπλε αποχρώσεις, ειδικό για την έκδοση, παραπέμπει τόσο στην απεραντοσύνη όσο και στην αγνότητα της θάλασσας. Η ενσωματωμένη επιγραφή “Seaside” υπογραμμίζει το μοναδικό στυλ του μοντέλου, αποκλείοντας κάθε πιθανή σύγχυση στα κλειδιά.

Για τον οδηγό, η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των προγραμμάτων ήχου, των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και των εφαρμογών, ενώ με τα νέα πακέτα εξοπλισμού ικανοποιούνται συγκεκριμένες ατομικές προτιμήσεις όσον αφορά την υποβοήθηση του οδηγού και τη συνδεσιμότητα.

Η Seaside Edition του MINI Cabrio διατίθεται ως Cooper η ως Cooper S.

Η πρώτη πρόταση (Cooper) έχει κατανάλωση καυσίμου στο συνδυασμένο κύκλο 6,4 – 5,9 l/100 km και  εκπομπές CO2 στο συνδυασμένο κύκλο 145 – 135 g/km σύμφωνα με το WLTP).

Η δεύτερη πρόταση (Cooper S) έχει κατανάλωση καυσίμου στο συνδυασμένο κύκλο  6,9 – 6,5 l/100 km και εκπομπές CO2 στο συνδυασμένο κύκλο  157 – 148 g/km σύμφωνα με το WLTP).

Αν μας ρωτούσατε ποιο θα διαλέγαμε η απάντηση είναι . Αν δεν υπολογίσουμε τη διαφορά σε χρήματα ανάμεσα στα δύο μοντέλα σίγουρα θα διαλέγαμε την Seaside Edition Cooper S σε Caribbean Aqua.

Per Hal

 

 

To MINI Cabrio γιορτάζει την 30ή επέτειο και κυκλοφορεί σε Seaside Edition με μπλε και άσπρα χρώματα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: