Το μεγαλύτερο Debate! Υπάρχει τελικά φιλία ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια;

Τι είναι η φιλία εν τέλει; Για τον κάθε έναν από εμάς, οι «κανόνες» μιας φιλίας αλλάζουν αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Θα είναι εκεί, ακόμη κι όταν λείπει και θα μπορείς να της τα πεις όλα, χωρίς να βγάλεις μιλιά. Η φιλία είναι ιερή και αν σκεφτείς ότι, τότε ναι, είναι πολύτιμη.

«Φίλο» θα αποκαλέσεις εκείνον που περνάς τις περισσότερες ώρες μαζί του, εκείνον που παίρνεις τηλέφωνο πριν ακόμη μιλήσεις σε οποιονδήποτε, ακόμη και εκείνον που έχεις μοιραστεί το θρανίο σου στις σχολικές τάξεις από το δημοτικό έως σήμερα. Και κάπου εδώ, τίθεται το μεγαλύτερο ερώτημα όλης της ανθρωπότητας, εξίσου σημαντικό με το αιώνιο ερώτημα «να ζει κανείς ή να μη ζει;». «Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι ή όχι;» ιδού η απορία!

Στην απάντηση αυτού του ερωτήματος κανένας δε μπορεί να είναι απόλυτος, είτε υποστηρίξει ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων, είτε όχι. Άλλωστε, ποιος μπορεί να είναι απόλυτος σε τέτοια θέματα;

Ανθία
Μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια φιλία που έχει περάσει από 40 κύματα και μετρά πολλά χρόνια «δοκιμασιών». Είναι εύκολο να πεις ότι φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι δε μπορεί να υπάρξει, αλλά πώς μπορείς να είσαι τόσο απόλυτη όταν μιλάμε για ένα πρόσωπο με το οποίο ουσιαστικά έχεις μεγαλώσει μαζί και έχει πια πάρει θέση στην οικογένεια σου; Αυτόν τον άνθρωπο υποσυνείδητα τον υπολογίζεις σαν οικογενειακό σου πρόσωπο και αυτό δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μας, φίλοι που έχουμε μεγαλώσει μαζί και δε μπορούν να πάρουν κάποια άλλη θέση στη ζωή μας από εκείνη του φίλου.

Φυσικά και μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις όπως μπορεί να υπάρξει και ερωτική έλξη μεταξύ αγοριού και κοριτσιού αλλά σε άλλες περιπτώσεις. Όσο για τις φιλίες μεταξύ κοριτσιών; Τι; Εκεί δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα; Έχεις ακούσει ποτέ για φιλίες που καταστράφηκαν λόγω ανελέητης ζήλιας; Όλα τα παραπάνω ισχύουν αλλά ισχύουν στις περιπτώσεις που σχέσεις βαπτίζονται φιλίες κι όμως ουδεμία σχέση έχουν. Κάποιοι άνθρωποι συστήνονται ως φίλοι και μέχρι το τελευταίο λεπτό σε βγάζουν ασπροπρόσωπη και δε σε κάνουν να αμφιβάλεις ούτε λεπτό για τη φιλία τους. Τέτοιοι φίλοι είναι αναγκαίοι στη ζωή σου και αν τους βρεις, μη τους αφήσεις να φύγουν.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: