Το Mazda CX-5 πέρασε με άριστα το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων

Εξαιτίας ενός λάθους του εργαστηρίου το μοντέλο της Mazda, CX-5,  είχε βαθμολογηθεί με ένα A-

Οι κατασκευαστές από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι πρόκειται για λάθος γι αυτό όταν προκλήθηκαν για να συμμετάσχει το Mazda CX-5

στο τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων δέχθηκαν με μεγάλη χαρά.

Και δεν είχαν άδικο.

Το best-seller της Mazda, το compact SUV CX-5 πέρασε με επιτυχία το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων.

Το Mazda CX-5 είναι ευρύχωρο για μια οικογένεια, έχει υψηλό επίπεδο άνεσης, και αναβαθμισμένο κινητήρα diesel Skyactiv D 184, με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η εργοστασιακή τιμή της μέσης κατανάλωσης κατά τον κύκλο NEDC είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 145 γρ./χλμ.

Τη δοκιμή διοργάνωσε το περιοδικό “AUTO BILD”. Η κριτική επιτροπή το αξιολόγησε και το «πέρασε» χωρίς ελαττώματα. Το  CX-5 πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία. Σύμφωνα με την Mazda σε τεστ αντοχής δεν είχε   ποτέ άλλοτε σημειωθεί τέτοια βαθμολογία.

Το compact SUV της Mazda δεν παρουσίασε επίσης κανένα τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της περιόδου των δοκιμών, ούτε κάποια βλάβη, ούτε καμία καθυστέρηση, και δεν υπήρχαν ελαττώματα ή μη προγραμματισμένες επισκέψεις στο συνεργείο. Και ακόμη και όταν το CX-5 απογυμνώθηκε υπό την επίβλεψη εμπειρογνωμόνων, στα επιμέρους εξαρτήματά του, οι κριτές δεν βρήκαν αξιοσημείωτα ελαττώματα.

Στο τέστ αντοχής πήραν μέρος  68 αυτοκίνητα. Το νέο CX-5 δεν εμφάνισε κανένα απολύτως ελάττωμα και πήρε το απόλυτο A και την 4η θέση διαχρονικά. σε όλες τις αξιολογήσεις για όλα τα μοντέλα.

Ούτε ο κινητήρας ντίζελ των 2,2 λίτρων ούτε το σασί ή το εσωτερικό φαινόταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα από τα 100.000 χιλιόμετρα.

Η 2η γενιά Mazda CX-5 -μοντέλο του 2021- έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, με αναβαθμισμένο εσωτερικό, πληρέστερο εξοπλισμό και ακόμη πιο εκλεπτυσμένους κινητήρες. Κάθε έκδοση διαθέτει χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

 

 

 

Το Mazda CX-5 πέρασε με άριστα το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: