Το κόλπο για να βγάζεις περισσότερες μερίδες από μια τούρτα

Είναι ο τρόπος που συνηθίζουμε να κόβουμε μια τούρτα, σε τριγωνικές φέτες.

Και μπαίνουμε μάλιστα και σε μεγάλο κόπο όταν έχουμε να κόψουμε ομοιόμορφα κομμάτια για να σερβίρουμε παρόμοιες ποσότητες στους καλεσμένους μας. Ή τα παιδιά μας.

Μόνο που μια στρογγυλήδύσκολα κόβεται σε ισόποσες τριγωνικές μερίδες. Το ξέρουν αυτό όλοι οι ζαχαροπλάστες, γι’ αυτό και μας λένε να κόβουμε τετραγωνισμένα κομμάτια.

και είναι σωτήρια για πολλούς. Χαράσσουν συνήθως έναν μικρότερο κύκλο στη μέση και κόβουν τετράγωνα ή ορθογώνιου σχήματος φέτες.

Έτσι μόνο παίρνεις ισόποσες μερίδες κάθε φορά.

Ακόμα απλούστερο είναι βέβαια να κόβεις μια τούρτα οριζοντίως και να τη χωρίζεις κατόπιν σε ακόμα μικρότερα κομμάτια, πάντα τετραγωνισμένα.

Έτσι παίρνεις και περισσότερες και ομοιόμορφα κομμάτια…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: